SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kudunoğlu neden istifa ettiğini açıkladı

Kudunoğlu neden istifa ettiğini açıkladı

31 Mayıs 2018 Perşembe - 11:19




CHP'nin 4. sıra milletvekili adayı olan ve sonrasında istifa eden Ferda Kudunoğlu, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısı





CHP'nin 4. sıra milletvekili adayı olan ve sonrasında istifa eden Ferda Kudunoğlu, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında neden istifa ettiğini açıkladı.

CHP'nin Trabzon'dan 4. sıra milletvekili adayı gösterildikten sonra hem adaylıktan hem de parti üyeliğinden istifa eden sonra geri adım atan sonra tekrar istifa eden Ferda Kudunoğlu, sıralamayı beğenmediği gerekçesiyle istifa ettiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Kudunoğlu, yaptığı açıklamada "Sıralamamı beğenmediğim için istifa ettiğime dair hiçbir beyanım yoktur. Haberler kesinlikle doğru değildir. Saadet partisi Trabzon’da milletvekili aday listesi çıkarmış ve “CHP’ye bir tek oyumuz bile verilmeyecek.” demelerine rağmen; Genel Merkezimizin, Saadet Partisi oylarını CHP ye kazandıramayacak olan Saadet Partisi kökenli kişiyi,  CHP Trabzon 2. sırada Milletvekili Adayı olarak göstermesine olan tepkimdir. Adayın kişiliği ile ilgili hiçbir ön yargım yoktur. Konu aday değildir." dedi.

 

İSYANIM YANLIŞ STRATEJİYE


İsyanının CHP'nin yanlış strateji izlemesinden kaynaklandığını belirten Kudunoğlu, "2. sıradaki aday Trabzon’a ancak aday tanıtımı için gelmiş. “Seçim kampanyasının sonuna kadar çalışmayacak.” deniyor. Seçim çalışmalarına katılmayacak ise, CHP ye Saadet partisi oylarını getiremeyecekse, CHP oylarıyla İstanbul’da oturup, çalışmadan seçilecekse, sonuç olarak partimizin bu kontenjandan hiçbir yararı olmayacaksa o halde CHP Genel Merkezi Saadet kökenli adayı neden Trabzon’da 2. Sıra adayı olarak gösteriyor. İsyanım bu yanlış stratejiyedir" diye konuştu.

 

İLK İSTİFAM HIZLA KABUL EDİLDİĞİ İÇİN GERİ ALMA ŞANSIM OLMADI

İlk istifasını geri almak istediğini ancak dilekçenin kabul edildiğini söyleyen Kudunoğlu, "İstifamı neden geri aldım? İlçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, seçmenlerimizin Partiden istifa etme ısrarı ve istifam sonrası İl örgütümüzün Genel Merkezimize kontenjan taleplerimi iletmiş olmasıdır. İstifa gerekçemin ortadan kalktığın düşündüğüm için istifamı geri aldım. Daha önce verdiğim istifa dilekçem, haberim olmadan önce hızla kabul edildiği için yapacak bir şey kalmadı ve istifamı geri alma şansım olmadı" ifadelerini kullandı.

 


OYUM İNCE'YEDİR

Partililiğinin devam ettiğini söyleyen Kudunoğlu," Partililikten istifa etmedim. Seçim çalışmalarına adaymışım gibi devam ediyorum, edeceğim. Oyum, CHP’ye ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce’yedir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap