SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kötü günleri atlattık sıra daha kötü günlerde!

Kötü günleri atlattık sıra daha kötü günlerde!

11 Ocak 2022 Salı - 11:05




Gıda fiyat artışının önüne geçilemeyen bugünlerde TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan kaygı veren açıklama geldi. Bayraktar, adeta “Daha kötü günler yakın” mesajı verdi.





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada 2022’nin gıda temini açısından zor geçeceğinin sinyallerini verdi. Elektrik, mazot ve gübreye gelen zamlar nedeniyle pek çok çiftçinin ekim yapamadığını belirten Bayraktar, ekim yapan çiftçinin ise sulama yapamadığını ve gübre atamadığını bildirdi. Bayraktar, “Bu maliyetleri karşılayamayan üreticilerimiz üretimden vazgeçecek, fiyatlar yükselecek, hem çiftçilerimiz hem tüketicilerimiz zarar görecek, gıdaya ulaşım da zorlaşacaktır” dedi. Hayvancılık sektörünün de yeni bir krizle karşı karşıya olduğunu kaydeden Bayraktar, “Bitkisel ve hayvansal üretim yapan üreticilerimize moral verecek yeni destekleri acilen devreye sokmazsak, ülke olarak üretimi değil, ithalatı desteklemiş oluruz. 2022 yılı insanımız için zor bir yıl olur. Ülke olarak ağır faturalar öderiz” ifadelerini kullandı.

HAL ESNAFI DERTLİ

Öte yandan Karadeniz Gazetesi Trabzon Hal esnafının nabzını tuttu. 20 senedir halde esnaflık yaptığını belirten Gökhan Burma, “Biz şu anda nakliye, ambalaj, işçi çalıştırmak ve çalışacak eleman bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Fiyatlar bizde bu nedenle artıyor. Bir ürünü A noktasından B noktasına getirmek için ürünün fiyatı kadar maliyeti oluyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Tabi marketler de üzerine koyunca tüketici çok daha pahalıya alıyor. Çoğu market zaten 2. kalite ürün satıyor. Özellikle geçtiğimiz 3 ayda nakliye maliyetleri çok arttı. Bunun sebebi de doların yükselmesiyle akaryakıt fiyatlarının artmasıdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap