SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Köprübaşı'nı gençlere emanet edin

Köprübaşı'nı gençlere emanet edin

24 Ekim 2018 Çarşamba - 11:30




Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor.Yerel seçim durağımız bu kez KÖPRÜBAŞI





Köprübaşı ilçesine gittik, sözü vatandaşa verdik. Vatandaşlar, önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde genç, dinamik, hizmet alabilen, Köprübaşı’nı şaha kaldıracak bir başkan adayı istiyor. Vatandaşlar, “Zaman gençlerin zamanı, hangi parti genç, dinamik aday gösterirse, oyumuz onun” diyor

Mustafa Köksal: Belediye başkanını kesinlikle beğenmiyoruz. 10 yıldır burası AKP’nin, iktidar partisinin belediyesi ancak beklenen hizmetlerin hiçbiri yapılmamış. Köprübaşı 20 sene önce nasılsa şimdi de aynı durumda. Bence insanlar AKP’den bıktı usandı, artık bu parti haricinde bir adayda uzlaşıp kararını verecektir. Köprübaşı’nda hiçbir şey yok, ilçeye hiçbir şey yapılmamış, bir tek belediye başkanı kendisi rahat etsin diye belediye binası yaptı, başka hiçbir şey yok.

Alay Altuntaş: Belediyenin çalışmaları normal değil, maddi yönden sıkıntıları var, makinalar eski, kullanılmaz halde. Başkanımız mütevazı bir insan. Elinde imkan olduğu zaman vatandaşın işlerini yapma peşinde. Başkandan da bir şikayetimiz yok. Köprübaşı’nın mahalle yolları çok kötü. Burada göç çok. İnsanlar burada oturmuyor. Siyasi partilere ne kadar müracaat ettiysek burasıyla ilgilenmediler. Biz buraya üniversiteden bir bölüm istedik, canlılık olması için. İlçemiz göç vermiş. Köylerde, merkezde hiç kimse yaşamıyor. Diğer sorunumuz da yaylalarımızda ev yapamıyoruz. Bizi sıkıştırıyorlar. Devlet hayvan veriyor, ‘alın bakın’ diyor. Nerede bakacağız hayvanı? Yaylada ev yapamıyoruz, ahır yapamıyoruz, hayvanı nerede barındıralım? Hayvanlar merkezde taşları mı kemirsinler? Başkanımızdan çok da memnun değiliz ama olmayan imkanlarıyla bir şey yapamaz çünkü parası yok.

Celal Bayraktar: Mevcut belediyeden imkanlardan dolayı memnun değilim. Köprübaşı’nda her şey eksik, hiçbir şey yapılmamış. Konut yok, iş sahası yok, buralara gelen yok. Nüfus gittikçe aşağıya gidiyor. Hükümet yeterli düzeyde özen göstermiyor buraya. Köprübaşı’na genç, dinamik bir belediye başkanı gelmeli. Mesela Zeki Sancak deniyor. Zeki Beyi buraya belediye başkanı olarak isterim ancak yine düşünüyorum, bakalım oyumu kimden yana kullanırım.

Hasan Balcı: Köprübaşı’nda birçok eksik var. Burada mağdur durumda olan birçok insan var. Ben emekliyim, İstanbul’dan geldim buraya. Yerim vardı, ev yaptım, yolum olmadığı halde eski evime düzenleme yaptım. Çok masraf ettim, yol istedim belediyeden, bana yardımcı olan çıkmadı. Burada en büyük sorun yol. Benim gibi 20 hane var burada. Belediyeye seçilecek olan kişinin bu konularla ilgilenmesi gerek. Bakan nezdinde ilgilenecek olan birileri varsa buradan onlara sesleniyorum... İlçede yaşlı insanlar var, mağdur durumdalar. Burada çamurdan, kötü yoldan ayakları kayıyor, bir yerlerini kırıyorlar, onları hastaneye getirmek için çok zor şartlarda uğraşıyoruz. Belediyenin bizi rahatlatması lazım. Bize yardımcı olması lazım. Onlar bize yardımcı olursa biz de kendilerine destek veririz. Yeni gelecek olan belediye başkanından hizmet bekliyoruz.


Eyüp Emin Erdoğan: Mevcut durumdan hiç memnun değilim, 2.5 milyona altyapı yapıldı, çalışmayan bir altyapı 1 yılı geçti, halen altyapı dereye akıyor. Arıtma tesislerini yapamadılar, dere kenarları perişan durumda, köy yolları perişan, yollarımız yapılmadı. Karadeniz bölgesinin en kısa yolu burası, nedense bu kısa yol yapılmıyor. Hiçbir yatırım yok. 10 kişinin çalışabileceği bir iş yeri yok. Bacasız fabrika yok burada. Mesela cezaevi yapılabilir, su fabrikası olabilir, üniversite olabilir. Türkiye’nin en lezzetli suyu Köprübaşı’ndadır ama sularımız hep boşa akıyor. Trabzon’un en temiz ilçesi Köprübaşı’dır ama pis sularımız dereye akıyor. Şu altyapıya 2.5 milyon para ödendi. Allah’tan da mı korkuları yok? Ayıptır ayıp! 2.5 milyonu alıp kanalizasyonu beceremeyen bir belediye olur mu? Genç ve dinamik bir arkadaşımız başkan olmalı. Belediye başkanları aylığı alıp da belediye binasını otel gibi kullanmayacak, çalışacaklar. Akşama kadar sokaklarda, mahallelerde dolaşmaları gerekiyor. 5 yıldızlı otel gibi bir belediye binası yaptılar, sabah 9’da gelirler, 3 gibi kaçıp giderler, ondan sonra ilçe Allah’a emanet! Yangın çıksa itfaiye yok. Sel oldu burada, tel çektiler yol yapılacak diye, halen bir kazma vurulmadı. Milleti böyle kandırıyorlar.

Halit Bayram: Trabzon büyükşehir olduktan sonra ilçelerin hizmet verebilmesi biraz daha zorlaştı. Buradan direkt hizmet göremiyorsun. Buradaki belediye başkanı da topu Büyükşehire atıyor. Diğer yandan Büyükşehir de ilçe belediyesine topu atıyor. Köprübaşı tek bir sokağı olan bir ilçe. Burasının en büyük eksikliği Köprübaşı-Arpalı-Bayburt grup yoludur. Bayburt’a Araklı’dan bağlantı, Of’tan bağlantı, diğer taraflardan bağlantı varken Köprübaşı yolu ne hikmetse bir türlü yapılamıyor. Bu tip yerlerin geçim kaynağı hayvancılık. Bu durumlar da böyle olduktan sonra hayvancılık da gitgite bitiyor. Burada yaşlı nüfusu kalmış, onlar da vefat ettikçe nüfus tükeniyor. Genç nüfus burada yaşamak istemiyor. Gencin olmadığı bir yerde hareketlilik ne kadar mümkün? Bu yüzden bir kısır döngü var burada. Köprübaşı için isimlere ya da partilere takılmıyorum. Başkanın şunu dert edinmesi lazım: Ben buraya belediye başkanı oldum ancak buraya bir şeyler vermem lazım. Sadece orada oturup dışarıya çıktığında ‘insanlara selam vereyim, maaşımı alayım oturayım orada’ demekle olmaz. Diyorlar ki belediye iş kapısı mı? Hayır. Belediyenin organizatör olması gerekiyor. Muhtar nasıl mahallenin organizatörüyse, belediye başkanı da ilçenin organizatörü. Ancak muhtar gider kendi işiyle uğraşırsa, kendi evini yaparsa belediye başkanı da yanına aldığı adamların işini yaparsa burada iş yapmış olmaz, eski sistem aynen devam eder.

Ali Tekke: Belediyenin çalışmalarından son derece memnunum. Belediyemiz güzel yapıldı, yollar güzel oldu, burada eksik olan bir şey yok. Başkanımızın devam etmesini istiyoruz, şimdiye kadar kendisi gibi dürüst, temiz insan gelmemiştir buraya. Eksik olan şu bağlantı yolu yapılması gerekiyor. Eğer başkanımız tekrar devam ederse yolu bitirecek.

Hasan Rıfkı Özkan: 5 yıldır belediye başkanımız bizi idare ediyor ama herhangi bir çalışması yok. İleriye dönük bir şeyini göremedik. Bizim Köprübaşımızı ileriye götürecek herhangi bir şey göremedik. Köprübaşı sürekli göç veren bir ilçe. Biz Büyükşehir’in nimetlerinden hiçbir konuda fayda göremedik. Mesela bir otobüs konumuz var, hakkımız olan otobüsü buraya aldırın, o da yok! Bizler burayı ileriye götürecek bir belediye başkanı seçeceğiz.

Fahri Sancak: Benim eşim engelli. El arabasında 250 metrelik yolda götüyorum onu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı buraya geldi, anlattım ona ama hiç ilgilenmedi. Bimer’e bile şikayette bulundum, oradan da herhangi bir sonuç çıkmadı. Yol sorununu buranın belediye başkanına da anlattım; hiç ilgilenen yok. Bizler burada Mustafa Sancak’ı görmek istiyoruz. Burayı iyi bir yere götürecekse o götürecek.


Halkın sesine hangi parti kulak verecek?

KÖPRÜBAŞI NE İSTİYOR?

Trabzon’un Köprübaşı ilçesine gittik, sözü vatandaşa bıraktık... Bir dokunduk, bin ‘ah’ işittik desek yeridir... AK Parti’ye en çok oy veren ilçelerin başında gelen Köprübaşı’nda birçok vatandaşın Belediye Başkanı Ahmet Tekke’den memnun olmadığını gördük. Vatandaşın tabiriyle ‘Göreve geldi, sadece belediye binasını yeniledi. Başka bir şey yapmadı’. Vatandaş diyor ki, ‘Ahmet Tekke kişilik olarak iyi bir insan ancak ilçemize hizmet yapabilecek donanımda değil.’ Bunu net bir ağızdan, ilçede yaşayan insanlardan duyduk. Konuştuğumuz kişilerden sadece birkaçı ‘İyi işler yaptı’ dedi.

Aynı kişilere ‘Başka eksik var mı?’ diye sorduğumuzda da birçok eksik sayıldı. Peki yeni dönemde ne olacak? Köprübaşı’nda değişim yaşanacak mı? İlçe halkının istediği aday hangi özelliklere sahip olmalı? Hepsinin cevabını halk net bir şekilde verdi. Öncelikle yeni dönemde Ahmet Tekke’nin aday gösterilmesi zor görülüyor. Çünkü hem vatandaş nezdinde hem de hizmet anlamında beklenileni verememiş. Bunu takip eden AK Parti İlçe Başkanlığı, AK Parti Trabzon İl yönetimi var. Vatandaşın serzenişi bize ulaştığına göre ilçelerdeki başarısızlık oranı ilçe ve il teşkilatlarında da tartışılıyordur. Eğer vatandaş dinlenirse, Tekke’yle ilgili iyi bir dosya Ankara’ya gitmeyecektir. Peki, CHP, MHP, İyi Parti ne durumda? Önümüzdeki yerel seçimde Köprübaşı’nda AK Parti kaybedebilir, nasıl mı? Bunun da cevabını bizzat misafirperver Köprübaşı ahalisi veriyor:

‘Kim genç, dinamik aday çıkarırsa, oyumuzu ona vereceğiz.’ İşte Köprübaşılı vatandaşların istediği kriter tam olarak bu. Vatandaşların istediği özellikte aday çıkaran parti, Köprübaşı’nı alır. Kısacası, MHP, CHP ve İyi Parti aday profilini Köprübaşı insanının istediği gibi bir anlayışta çıkarırsa AK Parti belediyeciliği yeni dönemde kaybedebilir. Ancak şöyle de bir durum söz konusu; AK Parti’de Köprübaşı’nda oldukça çok sevilen isimler de anılıyor. Öncelikle AK Parti’den Köprübaşı Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Zeki Sancak’a destek oldukça büyük. Genç, sevilen, ilçesine sırtını çevirmeyen bir isim olarak tanınıyor. Bu da Zeki Sancak ismini bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca aynı aileden olduğunu öğrendiğimiz Mustafa Sancak... Birçok vatandaşın ağzından bu ismi duymak mümkün. Herkes tarafından seviliyor, sayılıyor. Aday olsa ‘Oyum onun’ deniliyor. Yine halkın bize verdiği izlenimden biri....


Mevcut başkan Ahmet Tekke iyi bir ağabey.... Ağabey olmak, maalesef belediye başkanlığı için yetmiyor. Vatandaş hizmet bekliyor. Trabzon’da birçok ilçede yollarda asfalt sorunu yaşanmazken, Yomra’da, Arsin’de, Sürmene’de, Of’ta her gün asfalt çalışması yapılırken, bu hizmetlerin aynısı neden Köprübaşı’na gelmiyor ya da getirilemiyor? Köprübaşı halkı neden sürekli yol sorununu dile getiriyor? Neden Köprübaşı’nda her dönem göç konusu dile getiriliyor? Bu, hükümetin yeterli desteği vermemesinden mi kaynaklanıyor yoksa belediye başkanı bu noktada yetersiz mi kalıyor? Köprübaşı’ndaki vatandaşlara göre ‘Başkan yetersiz’.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap