SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kimler istifa edip ‘Rota TBMM’ diyecek?

Kimler istifa edip ‘Rota TBMM’ diyecek?

Karadeniz Özel

09 Kasım 2022 Çarşamba - 07:16




2023 seçimlerinde hangi Belediye Başkanları Milletvekili adayı olmayı planlıyor…





2023 seçimleri öncesi siyaset sahnesi ısınmaya başladı. Bu süreç içerisinde birçok belediye başkanının istifa edip meclise gitmek için milletvekili adayı olabileceği konuşuluyor

GENÇ, ÇİMEN, ŞENLİKLİOLU…

Siyaset ısındı… Trabzon’da AK Parti’de Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte AK Partili Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve Ordu  BB Başkanı eski bakan Hilmi Güler’in istifa ederek m.vekili adayı olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

ÇEBİ, ÜSTÜN VE KURUKIZ

İlçelerde de benzer durumlar var. 3 dönem kuralına takılan 2024 yerel seçimlerinde aday olamayacak olan  Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile birlikte  MHP’nin Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ ında istifa ederek rotasını TBMM’ye çevirmesi bekleniyor. 

VALİ SONEL’ DE OLABİLİR

Öte yandan gittiği her yerde ardında önemli izler bırakan Ordu’nun sevilen ve sayılan  Valisi Tuncay Sonel’inde  AK Parti’den yeni  dönemde Milletvekili adayı olarak  seçimlere girerek  milletine ve devletine  hizmetini bu kez TBMM çatısı altında sürdürmeyi planladığı konuşuluyor.

İŞTE TRABZON’ DA KONUŞULAN İSİMLER

Trabzon’da AK Parti eski Merkez  İlçe Başkanı ,TFF eski Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar eski ilçe Başkanı Temel Altunbaş, Arsin eski Belediye Başkanı Erdem Şen, CHP’den  ADD eski Başkanı Nuri Aydın, Ortahisar Belediyesi Meclis üyesi Cüneyt Zorlu, eski Baro Başkanı Sibel Suiçmez, İYİ Parti’den il başkanı Azmi Kuvvetli, Parti Meclisi üyesi Yavuz Aydın, Şükrü Kuleyin, MHP’den eski il başkanı Muhammet Öztürk, Yol-İş Sendikası eski şube başkanı Hüseyin Balaban gibi isimlerinde aday olacağı konuşuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap