SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Karadeniz'de trol isyanı

Karadeniz'de trol isyanı

28 Şubat 2024 Çarşamba - 11:48




Karadeniz’de trol avcılığı balıkların, yumurta ve bıraktıkları avlakları dağıtıyor, balık çeşitliliğini her geçen yıl azaltıyor. Sahil güvenlik ekiplerinin ceza yazması trol avcılığının önüne geçemiyor.





Karadeniz’de kaçak olarak yapılan trol avcılığı balık neslini hızla tüketiyor. Yasak olduğu için genellikle gece saatlerinde yapılan bu avlanma özellikle denizin dip kısmında bulunan avlakları, yuvaları ve balıkların bıraktığı yumurtaları tamamen yok ediyor, zaman zaman da denizdeki diğer balıkçıların ağlarını parçalıyor.

HAPİS CEZASI GELMELİ

Arsin Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Kemal Atar, “Balık katliamı bir an önce durdurulmalı. Trol avcılığı yüzünden Karadeniz’de balık çeşitliliği her geçen yıl azalıyor. Yazık, günah! Balıkların yuvalandığı avlakları dağıttılar. Yeşil izmarit, lüfer, çupra kalmadı. Sahil güvenlik yakalıyor, ceza yazıyor ama adamlar yine devam ediyor. Buna hapis cezası getirilmeli” dedi.

HABER: KENAN TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap