SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Trabzon AVM çetesinin kurbanı olmasın”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Trabzon AVM çetesinin kurbanı olmasın”

18 Eylül 2023 Pazartesi - 16:59




İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’dan Forum AVM’de yaşanan olaylara tepki gösterdi.





Forum AVM henüz inşaatı, bitmeyen ve yapı kullanması alınmayan ek binadaki bir kısmın özel firmaya kiralanması ile tekrar gündeme geldi.

Konu Trabzon kamuoyunda geniş yankı buldu. Özellikle büyükşehir belediyesinin kesin kararı olmasına rağmen kiralama işlemi yapılması tepkilerin odak noktası oldu. Büyükşehir, yasal otopark sınırına ulaşmadan bu alanlara ruhsat vermeyeceğini kesin bir şekilde belirtti. Ancak AVM yönetiminin kural tanımaz tavrı şaşkınlık yarattı.

Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, konunun takipçisi olacaklarını belirtti ve hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

“TRABZON SAHİPSİZ DEĞİL BURADAYIZ”

Trabzon’un sahipsiz olmadığını ve burada olduklarını belirterek hem Murat Zorluoğlu’na hem de AVM yönetimine seslenen Fatma Başkan şu şekilde konuştu:

“Forum AVM’de yaşanan usulsüzlüklere bir yenisi daha eklendi. Henüz inşaatı tamamlanmamış, yapı kullanması alınmayan binanın bir kısmını özel firmaya kiraya verdiler. Hem de büyükşehir belediyesinin bu konu hakkındaki kararını hiçe sayarak. AVM yönetimi artık belediyeyi de önemsemeden hareket ediyor, ‘ne istersem yaparım, ruhsatım olmadan da kiraya veririm’ diyor. Oysa büyükşehir belediyesi açık şekilde belirtmiş. İlgili kısım ise şu şekilde: “Büyükşehir Belediyemizce mevcut uygulama imar planı ve hükümlerine uygun olarak verilen ruhsat çerçevesinde devam etmekte olan inşaatın, yapı kullanma ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisi de tarafımıza ait olup, taahhüt edilen yasal otopark sayısı sağlanmadan ilave alanların faaliyete geçmesi yasa gereği mümkün olmayacaktır.” Buna rağmen bu kiralama işlemi nasıl yapılıyor? AVM yetkilileri bu gücü kimden, nasıl alıyorlar? Bu şehir sahipsiz mi? Bu nasıl bir kanun tanımazlık? Biz bu usulsüzlüğü kabul etmiyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na sesleniyorum, bu usulsüzlüğün önüne geçilsin, sessiz kalınmasın. Yoksa bundan sonra yapılacak usulsüzlüklerin de önü açılacaktır. Buna şimdi dur demezsek zararı şehrimiz görecek. Güzel Trabzon’umuz bir AVM çetesinin kurbanı olmasın. Yasa belli, karar belli, bu kararı uygulayın, çiğnenmesine izin vermeyin. AVM yönetimi de şunu iyi bilsin, bu şehir sahipsiz değil, buradayız. Kimse istediği gibi bu şehirde at koşturamaz. Yasalar ve yönetmelikler ne diyorsa, uygulama o şekilde olmak zorundadır. İYİ Parti Trabzon teşkilatı olarak sürecin takipçisi olacağız, hukuki olarak da yapılması gereken her şeyi yapacağız. “


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap