SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İYİ Parti Milletvekili Adayı ve GİK Üyesi Aydın Karadeniz’e konuştu: Trabzon’da finali İYİ Parti yapacak

İYİ Parti Milletvekili Adayı ve GİK Üyesi Aydın Karadeniz’e konuştu: Trabzon’da finali İYİ Parti yapacak

Karadeniz Özel

04 Mayıs 2023 Perşembe - 12:02




Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, “21 yıllık iktidarın şuana kadar getirdiği bir bıkkınlık var. Trabzon’da finali biz yapıp, Allah’ın izniyle TBMM’de en güçlü temsili de İYİ Parti kadroları yapacaktır” dedi





İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yavuz Aydın Karadeniz Gazetesi’ne dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Aydın, “Trabzon’un en son mitingini 10 Mayıs Saat 17.00’da biz yapmış olacağız. Finali biz yapacağız, Allah nasip ederse bu çalışmaların neticesinde Trabzon’u mecliste en güçlü şekilde temsil edeceğiz. Geldiğim ilk günden beri söylüyorum. Herkes 6 milletvekiline talip olabilir ancak biz en az 3 milletvekili almayı hedef koyduk. Tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi. İşte Aydın’ın o dikkat çeken açıklamaları:

BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR

Ben geldiğim günden beri sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmadım. Sahada şunu görüyorum; gerçekten temas edildiğinde insanların size karşı ilgisini ve alakasını görüyorsunuz. 21 yıllık iktidarın şuana kadar getirdiği bir bıkkınlık var. Gelinen noktada vatandaşın bize söylediği ve bizim de analiz ettiğimiz şudur; AK Parti iktidarı ne Trabzon’un ihtiyaçlarına ne de Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiştir. Bu fotoğrafı gören vatandaşımız da hem genel başkanımız Meral Akşener’e hem İYİ Parti’ye, teşkilatlarımıza ve adaylarımıza teveccüh gösteriyor.



HAMASET SİYASETİ YAPIYORLAR

6 adayımızla her gün saha çalışması yapıyoruz. Herkese ulaşmaya, dokunmaya çalışıyoruz. Dokunduğumuzda da bunun karşılığını görüyoruz. Şunu da ifade etmek isterim; AK Parti seçmenin de bir karamsarlık hakim. Verdiklerinin karşılığını hizmet olarak alamamış bir seçmen kitlesi var. AK Parti’nin Trabzon’daki adaylarına ve siyaset anlayışlarına baktığınız zaman gerçekten hamasi söylemler üzerinde bir politika uyguladıklarını görüyoruz. Kentteki seçim kampanyalarına ve vaatlerine baktığımız zaman 3 seçim önceki projeleri vatandaşın önüne koyduklarını görüyoruz. Bizde toplumumuza bunun yanlış olduğunu ve Trabzon’a saygısızlık yapıldığını anlatıyoruz.

KAMULAŞTIRMA YOK İHALE YOK

AK Parti’nin birinci sırasında baktığınızda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu… İcracı bir bakanlık. Seçime 10 gün kala temel atma törenleri ile karşı karşıyayız. Toplum buna inanmıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karasimailoğlu yani en tepedeki kişi yıllarca en üst görevdeyken bile bir şey yapmamış şimdi Trabzon’da milletvekili adayı gösterilince dün yapamadığını bugün yapacağını açıklıyor. Her seçimde olduğu gibi yine vaat dönemi başladı. Bakan olarak yapamadığını vekil olarak yapacağını söylüyor. Hatta daha da ileri gidip temel atma töreni bile düzenliyorlar. Kamulaştırmanın ve ihalesinin yapılmadığı, ihaleyi alan firmanın kim olduğu, ihale bedelinin ne kadar olduğu noktasında sorulara cevap yok. Ben bu sorulara cevap bekliyorum.



ADAY ADAYLARI TRABZON’DAN ADAYLARI DIŞARDAN

Bu zamana kadar yaptıkları gibi bundan sonra da seçildikleri takdirde Trabzon’u unutacaklar. Bakıyorsunuz AK Parti’nin Trabzon listesine; Trabzon’dan 78 aday adayı vardı… Listeye giren isimlerin çoğu bambaşka isimler. Bu AK Parti teşkilatlarına da saygısızlıktır. Aday adayları Trabzon’dan adaylar dışardan.

FİNALİ BİZ YAPACAĞIZ

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener 10 Mayıs’ta Trabzon’da olacak. Çalışmalarımıza başladık. Çok heyecanlıyız. Karadeniz’in gelini genel başkanımızı şehrimizde ağırlamaktan, onu misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. Aynın zamanda Mansur bey ve Ekrem bey de mitinge katılacak. Muhtemelen Ünal Hocam da (Ünal Karaman) katılacak. Trabzon’un en son mitingini 10 Mayıs Saat 17.00’da biz yapmış olacağız. Finali biz yapacağız, Allah nasip ederse bu çalışmaların neticesinde Trabzon’u mecliste en güçlü şekilde temsil edeceğiz. 1’inci sıradan 6’ıncı sıraya tüm milletvekili adaylarımız sahada çalışıyorlar. Şunu net bir şekilde ifade edelim; biz siyaseti şahsi ikbal değil milletimiz ve memleketimiz için yapıyoruz.



TÜM TEŞKİLATLARIMIZ SAHADA

Geldiğim ilk günden beri söylüyorum. Herkes 6 milletvekiline talip olabilir ancak biz en az 3 milletvekili almayı hedef koyduk. Tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz. İlçe başkanlarımızla toplantımızı yaptık. Son 10 günün analizini yaptık. Onlar bizim Uç beylerimiz. Tüm teşkilatlarımızla sahadayız. Bununda neticesini Allah nasip edecek 14 Mayıs akşamı alacağız. İYİ Parti’nin oylarıyla sandıklar patlayacak.

EKONOMİYİ CANLANDIRACAĞIZ

Trabzon’umuzun sorunlarını biliyoruz. İlçelerini, mahallerini tek tek geziyoruz. Dersimize iyi çalıştık. İktidara geldiğimizde yapacak olduğumuz çalışmalar hazır. Eğitimden, milli savunmaya… Tüm çalışmalarımız hazır. Göreve başlayınca sadece klasörlerimizi önümüze alıp kadrolarımı yerleştirip direkt icraata başlayacağız. Kentimizin önemli sorunları var. Öncelikle Trabzon’un ekonomisini canlandıracağız. Ekonominin canlanması için bölgeyi yatırım şehri haline getireceğiz.



TEK SOMUT ADIM ATMADILAR

Trabzon şimdi daha çok yatırım almış şehirler ile eş değer kılınıyor. Fakat Bursa ile Trabzon’u eş değer kılamazsınız. Sanayi Bakanlığı, ilçelerin sosyo ekonomik göstergelerine göre yaptığı yeni teşvik derecelendirmesinde Ortahisar ilçemizi Bursa ve Kocaeli gibi illerle aynı kategoride değerlendirdi. Trabzon teşvik beklerken bu avantajlardan tamamen uzaklaştı. Yatırımcı teşvik oranı aynıysa Bursa’ya mı gider, Trabzon’a mı gelir? Trabzon batıyor, iktidar seyrediyor. Trabzon 3. bölgede kaldıkça, sorunlar bitmez. Ama yol açılışları onlar için yeterli oluyor. Bunu alkışlıyoruz ama asıl dertlere niye derman olmuyorlar, 21 yılda tek bir somut adım atmadılar.

TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ

Trabzon’un ticari dinamiklerini kalkındırmamız lazım. Ben aynı zamanda iş insanıyım. Nerede yatırım yapılır bilirim. Bu şehrin önceliği turizmiyle, sanayisiyle bir kalkınma şehri haline getirmeliyiz. Turizm sadece Arap turizmine bağlı kalmamalı. Ben Balıkesir’de termal turizm yatırımı yaptım. Trabzon denize kıyısı olan bir şehir. Talassoterapi diye termal turizmde böyle bir alan var. Uygulanan alanlar var. Deniz kenarındaki oteller deniz suyunu çekerek ısıtıp kür merkezi haline getiriyor. Bu şekilde de termal tedavi merkezleri oluşturmuşta oluyorsunuz. Bunu Trabzon’da uygulayabiliriz. Bu şekilde kentte turizmi 12 aya yayarsınız. Bununla ilgili bilimsel çalışmaları olan Prof. Dr. Zeki Karagülle hocamızı nasip olurda seçilirsek Trabzon’a getireceğim. Buradan deniz suyunu alıp Çapa’da tahlil ettirip bu işe başlayacağız.

LİYAKATLİ HALE GETİRECEĞİZ

Trabzon’da turizm sektörünü de liyakatli hale getireceğiz. Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu diyor ki, ‘Turizm elçisi atayacağız’ bir Kültür Turizm Müdürünü kente aylar sonra atayan iktidar turizm elçisini nasıl getirecek? İşte hamasi söylem budur. Lojistik Merkez dediler Rize’ye kaptırdılar. Yatırım Adası dediler kaç seçim geçti yapamadılar. Şimdi Güney Çevre Yolu diyorlar, temel atılan yere baktım ortada ne temel var ne yol…

SEÇİMDEN SEÇİME TRABZONLU DEĞİLİM

Bu arada ben AK Parti’nin adayları gibi Trabzon’da kiralık evim yok. Tapulu malımda oturuyorum. Kiralık ev tutup da Trabzonlu’yum demiyorum. Ben Ankara’dayken de Trabzon’dan ve Trabzonspor’dan hiç kopmadım. Birileri gibi seçimden seçime Trabzonlu olmuyorum. Hem hep Trabzon’un ve Trabzonlu’nun olduğu yer de her zaman vardım, varım, olmaya da devam edeceğim. Ben bu zamana kadar elde ettiğim birikimlerimi siyasete taşıyarak memleketime hizmet etmek istiyorum.

YOMRA TÜRKİYE’YE ÖRNEKTİR

Bu seçimler aynı zamanda yerel seçimleri tayin edecek seçimlerdir. Bizim 14 Mayıs’ta elde ettiğimiz başarı, Trabzon’un yerel seçimlerinde de etkili olacaktır. Biz yerel seçimlerde büyükşehir ve Ortahisar başta olmak üzere 18 ilçemizin büyük çoğunluğuna talip olacağız. Yomra’ya bakın… İYİ belediyecilik anlamında Mustafa Bıyık başkanıma teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek bir belediyedir. Muhalefet olmasına rağmen ilçesine yatırım getiren nadir belediye başkanlarından biridir. Onun başarısını hep birlikte ileriye taşıyacağız.

TRABZON’U PARİS YAPARIZ

Şimdi çıkmış AK Partili adaylardan biri diyor ki, ‘Trabzon’un sorunlarını biz çözeriz’ demek ki Trabzon sorunlu bir şehir. 21 yıldır iktidardasın hala ‘sorunları biz çözeriz’ diyorsan demek ki bu memlekete bir şey yapamamışsın. Bize versinler o 21 yılı biz bu Trabzon’u Paris yaparız, Türkiye’yi cennet yaparız. 

Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap