SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İşletmelere ehliyet verdik araba süremezsiniz dedik! Tam bir skandal

İşletmelere ehliyet verdik araba süremezsiniz dedik! Tam bir skandal

26 Kasım 2020 Perşembe - 11:19




Esnafa yaşatılan ‘skandalı’ TİSAD Başkanı Çavga açıkladı. Kültü Bakanlığı’nca ‘güvenli’ diye belgelenen 2 bin 293 işletme kısıtlamalar kapsamında kapatıldı. Çavga, “Ehliyet verdik, araba süremezsiniz dedik…” diye isyan etti





Turizm İşletmecileri Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga, ‘Güvenli turizm sertifikası’ olan restoran ve işletmelerin ‘kısıtlamalar’ kapatılmasında kapatılmasına tepki gösterdi. Çavga, “Güvenli turizm sertifikası alan restoranların uygulanan kısıtlamalarda kapatılması, tüm hijyen koşullarını sağlayarak çalışan işletmelere ve ‘güvenli turizm sertifikasının’ itibarına zarar vermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’n aldığı karar ile 2 bin293 işletme sertifika alabilmek için çok ağır denetimlere tabi tutulmuştur. Bizde yaklaşık 4 ay boyunca bu işletmeleri denetleyip uygunluklarını sağladık” dedi.

AYNI KEFEYE KODUK…

Sözlerine şöyle devam eden Çavga, “Bu işletmelere hem denetim firmalarına para ödettik hem de denetimde gerekli altyapıları sağlamaları için para harcattık. Sonucunda belge vererek bu işletmelerin pandemi süresince güvenilir işletme olduğunu, bu işletmelerde rahatlıkla yemek yenebileceğini-konaklanabileceğini yerli ve yabancı turistlere anlattık. Ve en nihayetinde gelinen süreçte bu 2 bin 293 işletmeyi diğer işletmeler ile aynı kefeye koyduk ve buralarda da hastalığın bulaşabileceğini savunmuş olduk. İşletmelere ehliyet verdik ama siz araba süremezsiniz dedik” diye konuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap