SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İŞKUR Trabzon’da 61 kişi istihdam edecek

İŞKUR Trabzon’da 61 kişi istihdam edecek

19 Eylül 2023 Salı - 12:41




İŞKUR Toplum Yararına Programlar Kapsamında Trabzon’da 61 kişi istihdam edecek.





Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Trabzon) Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 61 kişinin iki farklı kuruma personel olarak alınacağını duyurdu.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Trabzon’da Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 41 kişi Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise 20 kişi kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 9 ay süre ile istihdam edilecek.

Başvurular 19.09.2023-23.09.2023 tarihleri arasında, e-Devlet , https://esube.iskur.gov.tr üzerinden online ve ALO 170 iletişim hattını arayarak yapılacaktır. Katılımcılar aynı tarihli açılan projelerden sadece birine başvuru yapabilecek.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu ve Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında düzenlenecek olan 41 kişilik Toplum Yararına Programına katılımcı seçimi %100 noter kurası ile belirlenecek olup programa Ortahisar – Akçaabat- Sürmene ve Of’ta ikamet eden 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu ve Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında düzenlenecek 20 kişilik Toplum Yararına Programına katılımcı seçimi ise %80 Noter kurası %20 liste yöntemi belirlenecek olup programa Ortahisar-Akçaabat-Maçka-Of-Tonya-Vakfıkebir-Düzköy Of’ta ikamet eden 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.


Başvuru yapan kişiler TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP'den yararlanamayacaktır.

TYP Yönetmeliğinin 10. ve Geçici 2. Maddeleri uyarınca TYP'lerden 27.09 2017 tarihinden sonra azami 270 gün ve üstünde yararlananlar TYP'lere başvuramaz, katılımcı olarak seçilemeyecektir. Ayrıca bu süreyi mevcut TYP'lerde tamamlayanların programla ilişikleri kesilecek.

TYP'lere; Adres Kayıt Sisteminde (AKS) aynı hanede oturan kişilerden başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek olup daha önceki projelerde çalışan hane halkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri yönetmelik gereği TYP’ye katılım sağlayamayacak.

Noter kurası neticesinde oluşan listeler yüklenici kurum tarafından gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK sigortalılık, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorguları, Gelir Tespiti, Katılımcı Geçmiş sorguları ve Kursiyer Geçmişleri sorguları) sonrasında listeler kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap