SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İdari binalarda oturmakla olmaz!

İdari binalarda oturmakla olmaz!

21 Ocak 2018 Pazar - 09:15




Hesap sormazsanız vurgun devam eder...





Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, Trabzon’da hizmet veren hastanelerin durumunu değerlendirdi ve sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar için “Hesap sormazsanız vurgun devam eder” diyerek uyarıda bulundu.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, vatandaşın eleştiri odağında olan Trabzon’daki hastanelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşın eleştirilerinin temelinde, yetkili kişilerin kimseye fikir danışmaması olduğunu kaydeden Başkan Güner’in açıklamalarından satır başları şöyle:


KABUL EDENLER NEREDE?


“Trabzon önüne bir yol koymuş ve bu yol ‘Şehir Hastanesi.’ Biz bu yola karşıyız. Mevcut hastanelere baktığımızda da yeni açılan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürekli bir devirdaim var. Hastaneyi bu şekilde kabul edenler nerede? Hastanelerin içinde tadilat yapılıyor, hastaneler sürekli kırılıp dökülüyor. Bu paralara kim onay veriyor? Rant olmuş olmamış, birileri para kazanmış kazanmamış, bu konulara girmeyeceğim.”


MERKEZİYETÇİ YAPI VAR!



“Bu hastaneleri bu haliyle teslim alanlar var. Teslim alanlar, teslim alırken neye göre teslim alıyorlar? Kesinlikle yukarıda merkeziyetçi bir yapı var, ‘ben bilirim’ anlayışı hakim. Oysa hiç kimse her şeyi bilemez. Ankara’dan biri geliyor ‘ben bunu yapacağım’ diyor ve yapıyor, sonra da yapılandan bir adım ileri gidilemiyor.”


HER YERi KIRIP DÖKÜYORUZ!


“Trabzon merkezde bir Kadın Doğum ve Çocuk bölümü şarttı fakat o zaman Doğum Hastanesini kapatıp da Kaşüstü’ne taşıyanlar nerede? Bunlardan hesap sormazsanız, bu vurgun böyle devam edecek. Şimdi her yeri kırıp döküyoruz. Bunların parası kimden çıkıyor? Bizim paramız, en çok da asgari ücretlinin parası. Kaşüstü’nü oraya yaptılar, kimseye sormadılar. Şimdi de Numune’yi dönüştürüyorlar ama kimseye sormuyorlar.”


GüNAYDIN!


“İdareci bir acil yaparken 24 saat orada nöbet tutan güvenlikçinin de görüşünü almalı. Büyüklük taslamamalı. Bizde her şeyi ‘ben bilirim’ havası var. Ama artık gelinen noktada ‘bilinmediği kesin.’ Çünkü hastaneler dökülüyor. Kaşüstü’nü yaptılar, sonra ‘Burada MR yokmuş’ dediler. Günaydın! Bütün hastanelerde MR varken sen Kaşüstü’ne MR yapmamışsın, sonra kalkmış MR yapmışsın.”



BENiM DEDiĞiM OLSUN!


Tıp Fakültesine baktığımızda, eğer vatandaşla bir anket yapmıyorsan, çalışanla bir anket yapmıyorsan ya da ‘bu hastane nasıl düzelir’ diye kafa yormuyorsan, sadece başhekimlikte veya idari binalarda oturup ‘benim dediğim olsun’ diyorsan olmaz. Mesela Numune Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuğa dönüştürülürken kime sorulmuş? Siyasilere sorulmuş. Peki vatandaşa, doktora sorulmuş mu?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap