SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hikmet Eyüpoğlu; ''Her zaman çiftçimizin yanındayız''

Hikmet Eyüpoğlu; ''Her zaman çiftçimizin yanındayız''

25 Mart 2019 Pazartesi - 16:44




Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu her ne koşul olursa olsun çiftçinin yanında olacaklarını söyledi.





Eyüpoğlu Akçaabat’ta çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini belirterek ’’Akçaabat Ziraat Odası olarak 8 kişi olarak faaliyet göstermekteyiz. Tarım danışmanlarımızı en az 200  çiftçiye hitap etmektedir, bütün fındıkla alakalı sorunları bire bir ilgilenmektedir. Şu anda arazide fındık budama ve gübreleme ile ilgili çalışmamız var. Cuma günleri namazdan önce ve sonra Camiller de vatandaşlarla buluşup bahçelerde uygulamalı olarak gübreleme işlerini yapıyoruz.

Yeni projemiz olan patates dikimini bile vatandaşımız bilmiyor, onunla alakalı da onunla alakalı da bir çalışmamız var. Kendimize ait uygulamalı bir seramızı da yaptık, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğünle protokol yaparak ilçemizin bütün okullarını kapsayacak şekilde çocuklarla tarım ve toprak sevgisini aşılamak için bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde domates,biber,patlıcan çocuklarımıza diktirdik, dikilen sebzelerin hasadını tekrar o çocuklara yaptırarak onlara tarım ve toprak sevgisini aşıladık’’ dedi.


DOKAP ile de sıkı çalıştıklarını belirten Eyüpoğlu’’ DOKAP’la alakalı çalışmalarımız var, biz geçen yıl DOKAP’ın organik yumurta yetiştiriciliğiyle alakalı bir projesi vardı, bize 16 tane proje sundular. Bizde ilçe müdürlüğüyle ilgili bu projeyle alakalı çalışmalar yaptık. Bunun 11 tanesi onayladı, şu anda 6 tane proje yapıldı, 4 tanesi faaliyete girdi ve yumurta satışını başlattılar. Bunun dışında istiridiye mantarı yetiştiriciliğiyle alakalı kurslar düzenledik hem kütükte hem de poşette bu konuda ilçe müdürlüğümüz bize çok yardımcı oldu’’ dedi.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap