SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hedef gösterenler mahkum edildi

Hedef gösterenler mahkum edildi

03 Aralık 2019 Salı - 11:53




OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade edilen Dr. Yıldırım, “Hakkımda asılsız suçlamayla açılan davayla beni hedef gösterenlerin anlayışları haklılığımıza mahkum edildi” dedi





Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) asistan hekimlik yaparken 2016 yılında KHK’yle görevinden ihraç edilen ve daha sonra ByLock kullandığı iddiasıyla yargılandığı davadan Ekim 2017’de beraat eden Mihriban Yıldırım OHAL Komisyonu, tarafından işe iade kararı edildi. Ancak Yıldırım çıkarıldığı kurumun yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir illeri dışında ve 2006 yılından sonra kurulan bir yükseköğretim kurumuna atanabilecek.

KISITLAMA KOYDULAR

Dr. Yıldırım, “Ben 2 yıldır hakkımdaki asılsız suçlamadan beraat etmiş olmama rağmen komisyon dosyamı bekletti. Şimdi de hakkımda iade kararı vermiş. Ancak ihraç edildiğim üniversiteye dönemeyeceğimi, 2006 sonrası açılan ve üç büyük şehir dışındaki illeri tercih edebileceğimi belirttiler. Tıpta uzmanlık sınavına girip aldığım puanla KTÜ Tıp Fakültesi’ni tercih etmiştim, şimdi sınavla kazanılmış hakkımı yine gaspediyorlar. İşe iade kararı bir lütuf değil. Bize verdikleriyle yetinmeyip elimizden aldıklarını geri alacağız” dedi.




HAKLILIĞIMIZA GÜVENİYORUZ

Dr. Yıldırım hakkında çıkan karalamaların da mahkum edildiğini belirterek, “Bu süreçte beni hedef gösteren bir takım yerel yayın organlarının yazıp çizdiklerinin habercilik, ifade özgürlüğü olmadığı bir kez daha açığa çıktı. Hakkımda asılsız suçlamayla açılan davayı hedef gösterir şekilde haberleştiren, hukuksuzluğun ve OHAL uygulamalarının maşası görevi gören anlayışları bir kez daha haklılığımızla mahkum edildi. Bu ülkede demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenler, emek mücadelesi verenler olarak biz haklılığımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.




HABER: FATİH SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap