SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayvan öldüren İnsan da öldürür!

Hayvan öldüren İnsan da öldürür!

26 Haziran 2018 Salı - 17:34




Ülkeyi ayağa kaldıran hayvana işkence ve istismar olayları için Trabzon Barosu caydırıcı cezalar isterken, Trabzonlu hayvan severler ‘hayvan öldüren i





Ülkede infiale yol açan hayvanlara işkence ve istismar olayları sonrası tüm kesimler tepki göstermeye başladı. Trabzon Barosu hayvana yapılan işkence ve istismarın suç kapsamına alınması için hükümete çağrıda bulundu. Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ise yaşanan olayları tüm boyutuyla değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan hayvan hakları ihlali ilgili Dernek Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, şu açıklamalarda bulundu:

TRABZON’DA DURUM

 “Hayvanlara yönelik şiddet her zaman vardı sadece basın son günlerde biraz daha hassas davranıyor. Trabzon’da en çok yaşadığımız olumsuzluk trafik kazası sonrası hayvanların ölüme terk edilmesi, çarpan kaçıp gidiyor. Kazaya bir şey diyemem ama kaçıldığı zaman bu cinayettir diyorum. Trabzon’da bir de en çok karşılaşılan kuyruk ve kulak kesme durumu var. Bunların yanında bir de zehirleme var. Dernek olarak mücadele ediyoruz ve gereken yerlere şikayetlerimizi iletiyoruz. Bir sokak hayvanının ömrü zaten 2 yıldır, onu öldürmek vicdansızlıktır.”

HAPİS CEZASI OLMALI

“Hayvana istismarda bulunan kişi hasta kişidir. Bu bir hastalık ve o kişinin tedavi olması lazım. Hayvana bunu yapanın bir sonraki adımı bunu çocuğa yapmaktır. Bu kişi çocuğu görünce çocuğa, yaşlıyı görünce yaşlıya, kadını görünce kadına yapacaktır. Hayvana şiddet uygulayan kişi bir sonrakinde aynısını insana yapar. Hayvan öldüren kişi insanda öldürür. Öldürmez diye bir şey diyemiyoruz. Bu kişilere kabahatler kanundan ceza vermek caydırıcı değildir. Çünkü aramızda bir bomba dolaşıyor. Caydırıcı bir para cezası ve hapis cezası olmalı.”


ÖRNEK PROJE

“Bu yozlaşma, körelen duygular ve eğitim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda bir proje geliştirdik. Bütün ülkeye örnek olacak türden. Ortahisar Belediyesi ile ortaklaşa barınaktan bir köpek seçiyoruz ve okullara sahiplendiriyoruz. Okulda köpeğin olması çocuğun hayvanlarla yaşamasını öğretiyor. Bu durumu huzurevi, sevgi evlerine ve bazı siteleri de uyguluyoruz. Büyükşehir Belediyesi de iki veteriner hekim ve barınak hizmeti ile işleri çok daha kolaylaştırıyor ve hassas davranıyor.”

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap