SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hani verdiğiniz söz!

Hani verdiğiniz söz!

25 Aralık 2018 Salı - 10:26




Sürmene tersanesi için yaklaşık 10 yıldır çeşitli vaatler ortaya atıldı. Geçen süre içerisinde Trabzon sokaklarını dolduran işsizler ordusunun gözü te





2006 yılında 50 milyon TL harcanarak Karadeniz Bölgesinin en büyük tersanesi olacağı açıklanan Sürmene Çamburnu tersanesi, her seçim dönemi farklı vaatlerle seçim propagandası olmaktan öteye geçemedi. 2008 yılında AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün 2009 yılında üretime geçerek 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıkladığı Sürmene Çamburnu tersanesinin akıbeti yıllar geçmesine rağmen netleşmedi. Geçen 10 yıllık süreçte tersane ile ilgili ortaya atılan vaatler vatandaşı umutlandırırken Trabzon sokakları işsiz gençlerle doldu taştı.

SEÇİM ÖNCESİ YİNE…

Tersaneye ilişkin bir dönem açıklamada bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün itirafta bulunarak, “Bekliyorlar, birileri gemi siparişi verecek, onlarda yapacak. Şimdiye kadar orada 2 bin 500 kişi çalışması gerekirdi. Çünkü sözleşmesinde her sene 500 kişiyi istihdam edeceği yazıyor. Ama aradan 5 yıl geçti çok ağır ilerliyorlar” demişti. İlerleyen süreçte alana Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın talip olduğu ve 2 bin kişinin çalışacağı bir tersane olacağı gündeme geldi. Şimdi son olarak yaklaşan 2019 mahalli seçimleri öncesi de Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu deniz üssünün yapılacağı duyuruldu.

İNANDIRICI BULMUYORUM

Ortaya atılan vaatlerle birlikte tersanenin akıbetinin ne olacağı şehirde merak konusu oldu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaşanan son gelişmenin Trabzon adına çok değerli olduğunu belirterek, “Bu proje gerçekleşecektir. Eğer bir aksilik olmazsa hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Trabzon’a geliyor, kendisine detaylı olarak bilgi vereceğiz. Şuan resmi yazışmaların sona ermesini bekliyoruz” dedi. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadığını kaydederek, “61 projeden hangisi hayata geçti de bu geçecek. Hedefleri proje değil seçim kazanmak. 61 proje ile 2 seçim kazandılar şimdi yeni proje üretmeleri gerekiyordu. Gösterdikleri aday da takip ettiğimiz kadarıyla yeni bir proje sunamadı, mevcut projeleri devam ettirecek” diyerek eleştiride bulundu. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise süreci takip ettiklerini belirterek, “Milli Emlak’tan istenilen yazı tahsis edilmek üzere, yazışmalar olumlu gitmektedir” dedi.


Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap