SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hani nerede DEVLET ELİ?

Hani nerede DEVLET ELİ?

08 Ekim 2018 Pazartesi - 11:03




Yoğun yağış sonrası bölgemizde zarar gören ev ve iş yeri sahipleri zararları ile baş başa kaldı. Sel mağduru olan vatandaşlar ‘Unutulduk. Hani devlet





Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yoğun yağışın neden olduğu sel vatandaşı mağdur etti.

Ev ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşlar kendilerine uzanacak devlet elini bekliyor. Rize ve Trabzon’da selin vurduğu ev ve iş yerlerinin sahipleri kara kara düşünmeye başladı. İş yerlerini su basan vatandaşlar, yaşanan ekonomik sıkıntı içerisinde bir de selin kendilerini vurduğunu belirterek, “Elimizdeki avucumuzdaki sele gitti. Sermayemiz bir anda yok oldu. Yolları temizlemekle selle mücadele edilmez. Bizlerin gördüğü zararın karşılanması için devletin desteği şart oldu. Yanlış yapılaşma, denizin doldurulması, dere yataklarında yapılaşmaya izin veren anlayış yaşanan mağduriyette ortada yok. Yoğun yağışta meydana gelebilecek sel felaketine karşı bugüne kadar hiçbir önlem alınmadı, bundan sonra da alınacağına inanmıyoruz. Bugüne kadar selden zarar görenlerin zararlarının giderilmesi adına devletin adım atması şart oldu. Yaşadığımız bu felaket biz iş yeri sahiplerinin çöküşüne neden olmadan gerekli desteğin verilmesini bekliyoruz” dediler.

Evleri su altında kalan vatandaşlar ise, “Bu ekonomik kriz döneminde bir de sel bizi çıkmaza sürükledi. Evimize giremez olduk. Borç harç oturulacak hale getirdiğimiz evimiz selle birlikte yaşanılmaz duruma geldi. Sesimizi duyan yok. Bizi kim duyacak, bizlere kim destek olacak? Hani devlet baba nerede” şeklinde serzenişte bulundular.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Sel

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap