SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Halk yaptı devlet terketti!

Halk yaptı devlet terketti!

Karadeniz Özel

22 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:55




Turizm merkezlerinden Sultan Murat Yaylası'nda yaylacıların ortak emeğiyle yapılan karakol ve sağlık ocağı 5 yıl kullanıldıktan sonra kaderine terk edildi ..





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat Yaylası'nda yaklaşık 15 yıl önce halk tarafından inşa edilen sağlık ocağı ve karakol kaderine terk edildi. Yazın gelmesiyle yoğun nüfusun oluştuğu bir turizm merkezi olan Sultan Murat Yaylası'nda hazır sağlık ocağının boş bırakılması tepki çekti. Yayla sakinlerinden Ali Kamil Yazıcıoğlu, 15 yıl önce yayla sakinlerinin ortak emeğiyle karakol ve sağlık ocağının inşa edildiğini belirterek, "Karakol ve sağlık ocağı 5 yıl kullanıldıktan sonra terk edilerek atıl bırakıldı" dedi.

DİLEKÇE VERİLECEK

Bölgenin 10'un üzerinde yaylanın merkezinde olan bir turizm bölgesi olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Dolayısıyla özellikle yaz aylarında doktor ihtiyacı var. Taleplerimize 'doktor açığı var' denilerek cevap verilmiyor. Sağlık ocağının içindeki tıbbi malzeme ve araçları bile duruyor. Yapılan külliyenin altında hemşire ve doktor odası bile hazırlanmıştı. Halk burada her şeyi hazırladı ama devlet terk etti. Yaylayı kullanan 32 mahallenin muhtarı kurumların tekrar açılması için dilekçe verecek" diye konuştu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap