SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Genç, yeni yıla girmeden işçileri sevindirdi

Genç, yeni yıla girmeden işçileri sevindirdi

13 Aralık 2023 Çarşamba - 16:32




Ortahisar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, belediye işçilerinin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlenen ek protokol imzalandı.





Potokolü, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Şevket Çelik imzaladı.

Protokole göre, belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına daha önce gerçekleşen ek protokollerle uygulanan seyyanen 3 bin 633 TL’lik zam kalıcı hale geldi. Yeni yapılan ek protokolle seyyanen yapılan ödemeler yevmilere yansıtılarak kalıcı hale getirildi. Yapılan protokolle birlikte yeni yıl zamları öncesi en düşük belediye işçisinin maaşı 16 bin 500 lira olarak sabitlendi. 2024 yılının birinci ve yedinci ayında memurlara uygulanacak olan zam oranları üzerinden belediye işçilerinin de zamları belirlenecek. Zamlar, kalıcı hale gelen seyyanen zamların eklenmiş olduğu maaş miktarı üzerinden verilecek.

“HEM BELEDİYEMİZİN HEM İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KORUDUK”

Başkan Genç, belediye işçilerini enflasyona ezdirmeyeceklerine vurgu yaparak, “İşçilerin alın terini kutsal bilerek hareket ediyoruz. Bütün imkânlarımızı zorlayarak, çalışanlarımızın ekonomik gücünü artırmanın mücadelesini verdik. Kendimizi, işçilerimizin yerine koyarak onların hak ve hukukunu savunduk. Bu anlamda Sendika Başkanımız Şevket Çelik ve yönetimiyle hiçbir zaman işçilerimizin hakları konusunda farklı bir düşünceye sahip olmadık. Belediyemizin kurumsal anlamda haklarını koruduğumuz gibi işçilerimizin haklarını da aynı oranda koruduk.” diye konuştu.

“EN MAKUL SEVİYEYİ BULUYORUZ”

Sendika Başkanı Çelik ise Belediye Başkan Genç ile görüşmelerin her zaman olumlu geçtiğinin altını çizerek, "Ahmet Başkanımız gerçekten de işçilerin hakları konusunda oldukça duyarlı. Bu manada kendisine minnettarız. Büyük çoğunlukla taleplerimizi yerine getiriyor. Görüşmelerimizde her zaman en makul seviyeyi buluyoruz. Bugün yaptığımız ek protokolle birlikte artık seyyanen ödenen zamlar yevmiyelere kalıcı olarak yansıtıldı. İşçilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Kıymetli Başkanımıza bu manada hususen teşekkür ediyorum " değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap