SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Genç, lise öğretmenleriyle Öğretmenler Günü’nü kutladı

Genç, lise öğretmenleriyle Öğretmenler Günü’nü kutladı

24 Kasım 2023 Cuma - 16:24




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla lise öğretmenleriyle buluştu.





Ortahisar Belediyesi Gençlik Kütüphanesi’nde Maçka İmam Hatip Lisesi’nden öğretmenleri Ertuğrul Özten, İsmail Sarı, Mehmet Uzunlar, Hikmet Erden, Mehmet Erden, Nuran Ölmez, Mustafa Ölmez ve Hüseyin Karayavuz ile buluşan Başkan Genç, çok duygulu anlar yaşadı. Öğretmenlerini kütüphanede görünce büyük bir sürpriz yaşayan Başkan Genç, hepsinin öğretmenler gününü tebrik ederek, gül takdim etti.

“BAŞTACIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZE MÜTEŞEKKİRİZ”

Kendisinin yetişmesinde öğretmenlerinin çok büyük emeklerinin olduğunu dile getiren Başkan Genç, şöyle konuştu: “Bugün önemli bir gün. Ülkemizi bugüne kadar taşıyan, bugünlere kadar gelmesini temin eden baştacımız öğretmenlerimize müteşekkiriz. Bütün öğretmenlerimizin, başta beni yetiştiren bütün öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Allah sağlık, afiyet versin ve nice öğretmenler günü kutlayalım. Çünkü sizlerin sayesinde yetişen nesiller eminim ki, hem inancımızın hem de medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirecek. Özellikle dünyanın beklediği şu zamanda bu sorumluluk çok çok daha önem arz ediyor. Yeryüzüne şümul eden bizim medeniyetimiz insana ve insanlığa ait değerleri yayan bir medeniyettir. Oysaki, şu anda yeryüzünde hükmeden medeniyetler insanlığı değil, gücün hukuka galebe çaldığı bir dönemi gözlerimizin önüne seriyor. Bu da bizi çok çok üzüyor. Şu anda Batı medeniyetinin battığı, insanlığın öldüğü bir zamandan geçerken, öğretmenlik mesleği çok çok daha önem arz ediyor. İnşallah sizlerin sayesinde yetişecek nesiller yeniden bir medeniyetin inşasını ve bütün insanlığa hizmet eden bir anlayışı ortaya koyacaktır.”

GENÇLİK KÜTÜPHANESİ’NİN BİRİNCİ YILI DA KUTLANDI

Etkinliğin düzenlendiği kütüphanenin geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hizmete açıldığını kaydeden Başkan Genç, “Bugün sizlerle birlikte olmaktan hakikaten çok çok gurur duydum, mutlu oldum. Beni yetiştiren siz öğretmenlerim sayesinde Yüce Allah şehrimize hizmet eden bir makamı bana nasip etti. Sizlerin sayesinde bu oldu. Eğitime dönük kütüphanemizdeyiz. Bu kütüphaneyi de gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza hizmet etmesi maksadıyla geçtiğimiz yıl bugün açtık. Aynı zamanda sizlerin öğretmenler gününü kutlarken, kütüphanemizin de birinci yılını kutluyoruz. Pastamızı hep birlikte keseceğiz. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizin ellerinden öpüyorum.” diye konuştu.
Pasta kesiminden sonra Genç, öğretmenleriyle bir süre sohbet ederek, hâl ve hatırlarını sordu.

Öğretmenleri de Başkan Genç’in çok iyi konuşmacı olduğunu belirterek, “Çok iyi bir hatip olmuşsun” dediler.

Etkinlikten sonra Başkan Genç ile öğretmenleri kütüphanenin bahçesine günün hatırası ve Filistin-Gazze’ye barış gelmesi için iki adet zeytin fidanı dikti.
Genç, ayrıca Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ile birlikte Kanuni İlkokulu'nda organize edilen öğretmenler günü etkinliğine katılarak öğretmenleri tebrik etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap