SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Gazze için seferber oldular!

Gazze için seferber oldular!

05 Ocak 2024 Cuma - 15:41




Ortahisar Belediyesi, Gazze ve Filistin konusundaki yardım ve destek faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.





Ortahisar Belediyesi ve Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Gazze için yardım programı düzenlendi. Programa; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcıları Coşkun Şahin ile Fatih Göktaş, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Trabzon Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, pek çok siyasetçi, işadamı, gazeteci, hayırsever ve STK temsilcisi katıldı.

“İHTİYAÇ OLAN HER YERDE İHH VAR”

Programda bir konuşma Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “Anlamlı bir buluşma olduğu kanaatindeyim. Zira zor durumda olan kardeşlerimizin yanında olmak, onlara destek olmak, bir dayanışma örneği ortaya koymak için, birlikte olmak birlikte hareket edebilmek kıymetli bir şey. Bu manada bu işin öncüsü ve gönül coğrafyamızda ve ihtiyaç olan her yerde var olma gayretinde olan, İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubemize buradan teşekkür etmek istiyorum. Buradaki insanlarımıza, hayırseverlere ve herkese teşekkür ediyorum.”

“İNSANLIĞA AİT DEĞERLER YERLE YEKSAN OLDU”

Birleşmiş Milletler’in Gazze ve Filistin konusunda görevini yapmadığını ve bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan soykırıma sessiz kaldığı kaydeden Genç, “Bizim inancımız odur ki, Kur’an-ı Kerim ayetiyle sabit olduğu üzere insanın bir yaratılış gayesi var. Cenab-ı Allah, hangimizin daha güzel amel işleyeceğini sınamak için size cüzzi bir irade vererek bir imtihan dünyası olan burada sizi yarattık diyor. Yüce Rabbimizin 99 ismi var ama en çok örnek almamız gereken ismi ‘Errahmanirrahimdir.’ Yani Allah (C.C.) merhametlilerin en merhametlisidir. En çok bu ismini kullanırız. Veya rahman ve rahim sıfatını kullanırız. Bunların hepsinin dünyevi hayata dair bir anlamı vardır. Peygamber efendimizin nübüvvet gelmeden önceki sıfatı halk arasında Muhammedül Emin’dir. Yine Asrısaadette örnek almamız gereken bir sıfat da Hz. Ebubekir’in Sıddık sıfatıdır. Hz. Ömer’in adalet, Hz. Osman’ın sıfatı ismettir. Yani İslâm’ın başlangıcında bütün Müslümanların bunları referans almaları için bu kavramlar önemlidir. Bugün baktığımızda insana ve insana ait değerlerin yerle yeksen olduğunu, eşrefi mahlukat olarak yaratılan insanoğlunun, insanlığının bir çöküşte olduğunu, bütün insanların hukukunu korumakla görevli olan Birleşmiş Milletler denen müessesinin çöktüğünü ve gücün hak ve hukuka galebe çaldığını ve artık galebe çalmaktan öte, en temel hak olan yaşama hakkının yerle yeksan olduğunu, kardeşlerimizin sırf inancından dolayı bir katliamdan öte bir soykırımla karşı karşıya kaldığını görüyoruz.”

“FİLİSTİN DAVASI TÜRKLERİN DAVASIDIR”

Gazze ve Filistin’deki mücahitlerin sonuna kadar yanlarında olmaya devem edeceklerine vurgu yapan Genç, “Ama buradaki Filistinli kardeşlerimizin bilmesini isterim ki, Filistin davası şu anda Müslüman ülkelerde bu konuda çok büyük hassasiyet olmamakla birlikte; Filistin davası Türklerin davasıdır. Türkler Kudüs’ü kurtaran Selahaddin Eyyübi’den sonra o bölgenin hadimliğini yapmıştır ve dört yüzyıl sükûnet orada hakim olmuştur. İnşallah bu anlayışla beraber bu güzel topraklar yeniden hayat bulur. Bunu hamaset için söylemiyorum. Kudüs bizim için kutsaldır, Kudüs, Mescidi Aksa bizim Kur’an ile sabit olduğu üzere mübarek topraklardır. Dolayısıyla oradaki zulüm, bizim aynı hissiyatla hissettiğimiz bir acıdır. Orada mermilerin altında şehadete ereceğini bile bile o toprakları bırakmayıp kaçmayarak o toprakların hukukunu koruyan, savunan ve şehadete eren ve savunan bütün kardeşlerimiz bizim için kutsaldır. Allah onların yardımcısı olsun inşallah. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, biz millet olarak bu konuda dayanışma örnekleri yapıyoruz ama devlet olarak da yapıyoruz. Oradaki mücahitlerin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz. Bu toprakların hukukunu korumak bizim için önemli bir vazifedir ve mesuliyettir.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK FEDAKÂRLIĞI YAPARLAR”

Konuşmasında Filistin ve Gazze’deki Müslümanların soykırıma rağmen vatanlarını terk etmediğine dikkati çeken AK Parti Trabzon Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, “Burası sosyal bir olay. Bu dünyada bizim mesuliyetlerimiz var. Makamlarımız, işyerlerimiz, eşlerimiz ve çocuklarımız var. Ama kendi kendimize baktık mı? Bu dünyaya geldiğimize değdi mi? İşte bu dünyaya geldiğimize değecek hadiseler bu tür sosyal faaliyetlerdir. Zor durumda olan, mağdur durumda olan insanlarla birlikte olmaktır. Onlarla aynı duyguyu maddi ve manevi olarak paylaşmaktır. Eğer dünyaya geldiğinize değmişse bu toplantılardaki anılar konuşulur. Ama dünyaya geldiğinize değmemişse herkes kendi anısını anlatır. Biz oradaki insanlar zulme uğradığı için üzülüyoruz, yoksa onlar için ölmek, şehit olmak ayrı bir güzellik tabi… Bizi kurtaracak olan onlarla birlikte nasıl olabiliriz anlayışıdır. İnşallah şartlar oluştuğu zaman ben inanıyorum ki, herkes Müslüman kardeşleri için en büyük fedakârlığı yaparlar. Allah iki grup insanı sevmez. İsraf edenleri sevmez, bir de zalimleri sevmez. Orada insanlar soyları tükenecek şekilde soykırıma uğradığı halde yerlerini terk etmiyor. O zaman bizim burada Suriyeliler için söylenen sözlerden bir anlam çıkartmamız gerekir ki, buraya çok daha fazla verelim. Bizim için asıl önemli olan; verdiklerimiz, vereceklerimiz ve bundan sonrayapacaklarımızdır. Bu vesileyle herkesi bu konuda bu konuda hassas ve duyarlı olmaya davet ediyorum.”

“ROTAMIZ ÖZGÜRLÜK, YÜKÜMÜZ İNSANLIK”

Trabzon İHH Derneği Başkanı Zühtü Kalma ise bugüne kadar Gazze’ye 5,5 milyon TL değerinde yardım yaptıklarını dile getirerek, “Gazze’de büyük bir insani kriz var, soykırım var, zalimlerin zulmü var. Bu zulme hiçbir Müslüman duyarsız kalmamalı. Maddi ve manevi her türlü desteği sağlamalı. Yapılan yardımların Gazze için çok büyük önemi vardır. Maddi ve manevi her türlü yardımı ortaya koyarak oradaki masum kardeşlerimizin her şartta ve koşulda yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Yardımlarımız Mısır’daki Refah Kapısı üzerinden peyderpey ulaştırılıyor. Şu ana kadar Trabzon İHH olarak 5,5 milyon TL’ye yakın maddi yardım desteği sağladık. Hep birlikte Trabzon olarak yaraları sarmaya devam edeceğiz. Rotamız özgürlük, yükümüz insanlık.” şeklinde konuştu.

“GAZZE; DİRENİŞİN, MÜCADELENİN ADIDIR”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ise Filistin davasının kutsal bir dava olduğunun altını çizdi. Bütün yokluklara ve sefalete rağmen Gazze’deki Filistinlilerin direnişinin bütün dünyaya örnek olması gerektiğini dile getiren Çebi, “Gazze direnişin ve mücadelenin adıdır. Filistinliler, her türlü desteği alan katil siyonistler karşısında herkese örnek olacak bir direniş ortaya koydular. Dünyanın en modern silah sistemlerini kullanan katil İsrail rejimi yaptığı vahşet ve soykırımlara rağmen hedefine ulaşamayarak Gazze’de mücahitlerin duvarına çarptı ve beş tugayını Gazze’den çekmek zorunda kaldı. Bu, İslâm inancının ve ruhunun apaçık bir zaferidir. Biz inanıyoruz ki, zalimin zulmü bir gün kendine dönecek. İşte o vakit gözlerinin içine bakıp yüzlerine tüküreceğiz. İslâm'ın sancağı tekrar Kudüs ve Gazze’de tarihte olduğu gibi özgür bir şekilde dalgalanacak. Filistin meselesi Türkiye’nin meselesidir. Zaten bütün Filistinlilerin gönlünü de yüreği de, umudu da Türkiye’de ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dadır. Biz Türk milleti olarak ve Türkiye Cumhuriyeti olarak hiçbir zaman elimizi kutsal mabedimiz Mescidi Aksa’dan, ve Kudüs’ten çekmeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimize yardım etmek her şeyden önce insanlık görevimiz olmasının yanında inancımızın ve medeniyet mefkuremizin bize yüklediği bir mesuliyettir.” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap