SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fındığımıza göz diktiler!

Fındığımıza göz diktiler!

Karadeniz Özel

30 Nisan 2019 Salı - 10:13




İtalya’dan sonra amerikalılar da harekete geçti...





ABD basınının önde gelen gazetelerinden The New York Times, dünkü kapağında skandal bir analize yer verdi. Uluslar arası çikolata üreticilerini Türk fındığını boykot etmeye çağıran ABD merkezli The New York Times, Türkiye'den fındık ithal eden dünya devi üreticilere seslenerek "Neredeyse tüm üreticiler fındığı Türkiye'den alıyor. Bu alışverişte üretici olarak Türkiye'ye bağlıyız ama bu durumun değişmesi lazım. Çikolata üreticileri kendi fındığını üretmeli ve Türkiye'ye bağlı olmaktan kurtulmalı" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin önemli fındık üreten şehirlerinin başında gelen Trabzon’dan, The New York Times’a tepki gecikmedi.

Trabzon Ticaret Borsa’sı Başkanı Eyyüp Ergan, “Türkiye dünyaya 1 milyon 100 bin ton fındık ihracatı yaptığı için göze batıyoruz. ABD’nin şunu unutmaması gerekiyor, dünyadaki en büyük üretici Türkiye’dir. Türkiye olmazsa, fındık kıtlığı başlar. ABD’den yapılan bu çağrı, akıl tutulmasıdır” diyerek tepki gösterdi.




Ayrıca, The New York Times gazetesinin manşetinde yer alan haberde, Suriyeli mültecilerin fındık bahçelerinde kötü koşullarda çalıştığını ileri sürdü. 

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda İtalyanlar da Türk fındığını hedef almış, boykot çağrısı yapılmıştı.




O çağrıya, Türkiye’den yanıt gecikmemişti…

Haber: Furkan YİĞİT
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap