SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Farabi Hastanesi'nde 16 yaşındaki gencin enfeksiyondan hayatını kaybettiği iddia edildi

Farabi Hastanesi'nde 16 yaşındaki gencin enfeksiyondan hayatını kaybettiği iddia edildi

Karadeniz Özel

08 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:43




Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sağlık üssü KTÜ’de kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle sevk edilen 16 yaşındaki Ali Kurumehmetoğlu’nun enfeksiyona kapılıp hayatını kaybettiği iddia ediliyor





Karadeniz Gazete / Fatih SAYGIN // KTÜ Tıp Fakültesi maddi sıkıntılarla gündemden düşmezken son zamanlarda hastanede artan enfeksiyon vakaları hastaların kabusu oldu. Kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle oğlu Ali’nin (16) sevk edildiği Tıp Fakültesi pediatri yoğun bakımında enfeksiyon geçirdiğini ve bu sebeple hayatını kaybettiğinin savunan acılı baba Ömer Kurumehmetoğlu yetkilileri göreve çağırdı. Daha önce de aynı sebebple Yenicuma Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu kardeşi Aydın Sarıalioğlu’nun Tıp Fakültesi’nde enfeksiyon kaparak hattını kaybettiğini iddia ederek yetkililere seslenmişti.

40 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Kalp ritim bozukluğu sebebiyle geçirdiği baygınlık üzerine Ahi Evren Hastanesi’nde tedavi gören ve ardından nörolojik takip için Tıp Fakültesi’ne sevkedilen 16 yaşındaki Ali Kurumehmetoğlu buradan çıkamayarak hayatını kaybetti. Acılı baba Ömer Kurumehmetoğlu, “Orada felaket bir durum vardı. 3’üncü gece çocuk ateşleniyor. Enfeksiyona yakalanıyor. Yoğun bakıma alınıyor. Yoğun bakımda yatan 7 çocuğun hepsi de enfeksiyonla mücadele ediyor. Yoğun bakım sorumlusu bize yoğun bakımda enfeksiyon olduğunu söyled. Yoğun bakımda enfeksiyon varsa hastaları neden oraya alıyorsunuz? Benim çocuğum 40 gün enfeksiyon sebebiyle yoğun bakımda kaldı. 1 Mayıs’ta vefat etti. Bizim orda bulunduğumuz sürede 2 çocuk daha vefat etti. Gelen hastalar enfeksiyona yakalanıp vefat ediyor” iddiasında bulundu.

HİJYEN YOK

Hastanede pislik hakim olduğunu kaydeden Kurumehmetoğlu, “Hastaların yoğun bakımdan servise taşındığı koridorları pislik götürüyor. 40 gün orda kaldım. 40 gün oraların temizlendiğini görmedim. Eşim hastanede olmadığı için 50 kutu eldiven 50 kutu maske götürdü. Sağlıkçılar aynı eldivenle bir sürü iş yapıyorlar. Yoğun bakıma personeller yangın merdiveninden girip çıkıyor defalarca. Hiçbir hijyen ya da hassasiyet yok. Çocuklara mama verdikleri aparat her hasta için kullanıyor. Kir içinde. Simsiyah olmuş paslanmış onunla çocukları gezip yediriyorlar” şeklinde konuştu.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
3
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap