SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Farabi dökülüyor!

Farabi dökülüyor!

14 Kasım 2017 Salı - 07:20




Trabzon’un gözde hastanelerinden KTÜ Tıp Fakültesi revizyon sürecinde birçok eleştirinin odağı oldu. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mus





TALEP DE ŞİKAYET DE ÇOK

■ Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi uzun süredir revizyon sürecinde. Bu süreç zaman zaman hizmetin aksamasına, hastaların da sitemlerine neden oluyor. Hastaneye olan yoğun ilgi bu şikayetlerin sayısını da artırıyor. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, “Özellikle yabancı turistlerin hizmet ve bedeli konusunda şikayetleri var” dedi.

ÖNCELİK BAŞHEKİMİN Mİ?

■Yılmaz, Tıp Fakültesi inşaat halinde ve odaların kapasitesinin üzerinde hasta ağırladığını ifade ederek, “Başhekimlik katında inşaat bitmiş ama hasta odaları bitmemiş. Öncelik hastaların mı yoksa başhekimliğin mi? Özellikle MR ve tomografi gibi tetkiklere uzun vadede sıra gelirken döner sermayeye katkı sağladığınızda erken sıra geliyor” diye konuştu.

ENFEKSİYON RİSKİ FAZLA


■ Heyet raporu almanın hastanın sağlığını riske atacak şekilde dolambaçlı ve hastaneye girdi sağlamak üzerine kurulmuş bir düzende ilerlediğini kaydeden Yılmaz, “Hastanenin 120 milyar borcu hastadan elde edilen 3-5 TL ile mi giderilmeye çalışılıyor? Onkoloji bölümünde 40 metrekarelik alana ortalama 30 hasta düşüyor. Enfeksiyon riski çok fazla. Tıp Fakültesi kan kaybediyor” ifadelerine yer verdi.

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap