SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fakirin ekmeği ama umuda da para yok

Fakirin ekmeği ama umuda da para yok

22 Aralık 2018 Cumartesi - 09:20




2019'un büyük ikramiye miktarı 70 milyon lira fakat Trabzon’da bilet satışı neredeyse yok, esnafın yorumu ise “Vatandaş piyangoya umut ediyor ama alım





Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı biletlerini satışa çıkarmasının ardından 31 Aralık çekilişi için vatandaşları büyük bir heyecan sardı. Yeni yılda hayallerini gerçekleştirmek isteyenler, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yılbaşı büyük ikramiyesi için uzun bilet kuyruklar oluştururken Trabzon’da milli piyango bileti satanlar kan ağlıyor çünkü satış yapamıyorlar. 2019'un ilk çekilişi için büyük ikramiye miktarı 70 milyon lira olarak belirlenirken bilet satışlarının durgunluğunu dile getiren milli piyango esnaflarından Zekeriya Danışmaz, “Satışlar durgun. Vatandaş Trabzon’a piyango vurmadığını düşünüyor. Aynı zamanda geçen sene 15 TL’den sattığımız çeyrekler bu yıl 17,5 TL. Alım gücü düşen vatandaş bilet almak istemiyor. Geçen yıl bu zamanda sattığımız biletin üçte birini bile satamadık” dedi.

UMUT VAR PARA YOK

İsmail Koç, “Geçen yıla oranla satışlarımız düşük. Geçen yıl elimizde bilet kalmamıştı. Buna gerekçe ekonomik sıkıntıyı görüyoruz. Hem bilet fiyatları arttı hem de Trabzon’a piyango vurmadığını söylüyor vatandaş” diye konuştu. Tahir Sarı ise diğer esnaf arkadaşlarını doğrulayarak, “Satışlar inanılmaz durgun. Millet fakirleşti. Ben emekliyim ama geçinemediğim için 30 yıldır burada bilet satıyorum. Gün geçtikçe vatandaşın alım gücü düştü. Vatandaş eve nasıl ekmek götüreceğini düşünüyor bilet mi alacak? Fındığı para etmiyor, çayı para etmiyor bu millet ne ile geçinecek? Vatandaş piyangoya umut ediyor ama alım gücü yok” diyerek isyan etti.  Yılbaşı çekilişi için satılan bilet fiyatları ise şöyle: Çeyrek bilet: 17,5 TL, Yarım bilet: 35 TL, Tam bilet: 70 TL.

Karadeniz Gazetesi // Meryem AKGÜN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap