SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Esnaftan güç istedi

Esnaftan güç istedi

02 Ocak 2018 Salı - 06:53




Araklı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yaşar Çebi, TOKİ’nin yaptığı sanayi sitesinden dükkan alacak olan esnaftan belediye aracılığıyla değil de koo





TRABZON- TOKİ tarafından Trabzon’un Araklı ilçesinde yapılan ve TOKİ’nin üç sefer fiyat güncellemesi yapması üzerine esnafların dükkan almama kararına vardığı sanayi sitesinde işler değişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da konuyu arz ettiğini belirten Araklı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yaşar Çebi, “Ankara’ya giderek TOKİ Başkanı Ergün Turan ile yaptığımız görüşmeler neticesinde fiyatlarda yaklaşık %20 indirim aldık. Ayrıca %25 olan peşin ödemeleri %10 düşürdük. 7 yıl olan vade oranını ise 10 yıla çıkardık; akabinde %18 peşin ödenecek olan KDV oranını dükkanların teslim tarihinden 1 ay sonra taksit oranlarına eşit olarak yansıtılması için çalıştık” diye konuştu.

ALMAYIN DEMİYORUM

Sanayi esnafı için fedakarlıkta bulunarak Başkan Turan ile görüşmek üzere Ankara’ya gittiğini aktaran Kooperatif Başkanı Çebi, bu görüşmenin detaylarını anlatmak için esnafla buluştu. Çebi, “C ve D bloktaki metre karelerin arttırılması fiyatlara etki etmiştir. Yapılan indirimlere ek olarak bu bloklarda 2650TL ekstra indirim uygulanmıştır” dedi. Belediye aracılığıyla dükkan alan esnafa da seslenen Çebi, “Kooperatife üye olarak dükkan alın. Birlikte daha güçlü ve daha etkili olabiliriz ve diğer bloklar için de TOKİ Başkanı Ergün Turan’dan her dükkana eşit miktarda indirim yapılmasını isteyebiliriz. Eğer üye olup kooperatif üzerinden dükkan alırsanız ve biz vadettiğimiz indirimi sağlayamazsak üyelik ücretleriniz de geri vereceğiz” dedi.

Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap