SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ekonomik kriz ‘ramazan çadırını’ vurdu!

Ekonomik kriz ‘ramazan çadırını’ vurdu!

15 Mart 2024 Cuma - 09:42




Ramazan ayının simgesi olan “iftar çadırı” tarih olmaya başladı.





Trabzon, Ordu, Rize ve Giresun’da bu yıl kurulmayan ‘iftar çadırı’ bölgenin gelir seviyesi en düşük illerinin başında gelen Bayburt, Gümüşhane ve Artvin de kuruldu.

TARİHE KARIŞIYOR

Ramazan’ın en önemli aktivitelerinden olan ve bir zamanlar belediyeler tarafından kurulan “iftar çadırları” ekonomik krize yenildi. Özellikle fakir ve gelir düzeyi düşük insanların iftarını açmak için gittikleri çadırlar bu ramazanda Trabzon, Ordu, Rize ve Giresun’da kurulmadı.  Gelir bakımından en düşük belediyeler olan Bayburt, Gümüşhane ve Artvin’de ise iftar çadırları kuruldu.

PEKMEZCİ “PAYLAŞMA AYI”

İftar çadırlarının yoksul vatandaşlar için önemine değinen Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Paylaşmanın en güzel yeri, ben yaşadıkça devam edecek” derken Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen “Ekmeği böldüğümüz huzurlu ortam” diye konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise “Geçen yıl deprem bölgesine kurduk. Bu yıl kurmadık” dediler.

KENAN TAŞKIN (ÖZEL HABER)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap