SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz: ''Turizmde artık Ülkeler değil iller yarışıyor''

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz: ''Turizmde artık Ülkeler değil iller yarışıyor''

11 Eylül 2019 Çarşamba - 12:52




Bölge turizmi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Turizmde eskiden ülkeler yarışıyordu, şimdi ise şehirler hatta ilçeler yarışıyor. Trabzon gerekli hamleleri yapamayarak geride kaldı” dedi





Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, bölge turizmi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon’un turizm yarışında gerekli hamleleri yapamadığına dikkat çeken Yılmaz, ulaşım ve altyapı eksikliklerinin giderilemediğine değinerek, “Turizmde eskiden ülkeler yarışıyordu, şimdi ise şehirler hatta ilçeler yarışıyor. Bu şehirler yarışında maalesef bizler gerekli hamlelerimizi, gerekli atraksiyonlarımızı yapamadık. Ordu, deniz, güneş, yeşil üçgenini korudu. Gümüşhane bile yolları ve altyapısıyla büyük oranda eksiklerini tamamlıyor. Bölgedeki illerin hemen hepsi çevreyolunu tamamlıyor ama Trabzon’da bir atak yok” dedi.

YENİ DESTİNASYONLAR

Bölgeye gelen turistlerin yeni şeyler görmek istediğini kaydeden Yılmaz “AVM’ler olsun, eğlence merkezleri olsun, teleferik gibi görsel imkan sunan alanlar istiyorlar. Yeni fotoğraflar çekmek istiyorlar. Ne yazık ki Trabzon’da hiçbir şey olumlu yönde değişmiyor. Bir Disneyland’ımız olsa, bir teleferiğimiz olsa, bir plajımız olsa bunlar turizme yeni aktiviteler olarak çok şey katacaktır. Zağnos Vadisi gastronomi turizmi için Trabzon’da bir merkez olabilir. Trabzon yemeklerimizi burada tanıtabiliriz. Boztepe’den turizm adına daha fazla faydalanmalıyız. Bölgede bulunan askeriyenin oradan çıkartılarak gerek teleferik gerek seyir teraslarıyla yeni turizm destinasyonları yaratılmalı” ifadelerini kullandı.

TARİHİ DEĞERLERE ULAŞILAMIYOR

Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Trabzon’da Kızlar Manastırı’na trilyonlarca masraf yapılarak restorasyonu tamamlandı. Fakat yolu olmadığı için turisti oraya getiremiyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan şehir müzemiz var ama oraya da turisti götürmek için otobüs çekmeye yer yok. Sümela Manastırı restorasyon denilerek senelerce kapalı bırakıldı. Şu anda da giriş ücreti ödeyip sadece kapısına kadar gidebiliyorsunuz. Ayasofya Müzesi ise camiye dönüştürülünce batılı turistlerin buraya ilgisi azaldı. Buranın müze olarak kalıp turizme ve milli gelire katkıda bulunması gerekirdi. Öte yandan Trabzon Müzesi (Kostaki Köşkü) ise 2 yıldır tadilatta. 2 yıl restorasyon mu olur?”

ALTYAPIDA MEHMET ALİ YILMAZ ÖRNEĞİ

“Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın başlatmış olduğu altyapı hamlesi vardı. Altyapıyla ilgili kurduğu birimlerle, yaptığı projelerle Trabzonspor’un geleceğine çok büyük katkıda bulundu. Biz de bu şekilde geleceği düşünerek planlama yapmalıyız. Bu da altyapıdan geçer. Bu şekilde turizm altyapımız oluşturup bugünü değil gelecek 50 yılı düşünerek adımlarımızı atmalıyız. Ancak bu şekilde sağlıklı ilerleme kaydederek değerlerimizi de geleceğe taşıyabiliriz.”

TURİZMDE ARAYAN SORAN YOK

“Turizmde eksiğimiz çok. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak çalıştaylar yapıyoruz.  Tüm birimlerle bir araya gelerek eksikleri belirliyoruz ve geleceğe yönelik planlamalarımızı yapıyoruz. Daha önce Ordu ve Giresun’da yaptığımız bu çalıştayı şimdi Rize’de yapacağız. Trabzon’da maalesef turizm toplantıları yapılmıyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun girişimiyle zamanında turizm toplantıları düzenledik. O gün bugündür turizmle ilgili hal hatır soran yok. 3 ay turizmciler için kısa bir süre. Bunu 6-7 aya yayamıyoruz. Kış turizmine yönelik hizmetler üretemiyoruz. Trabzon’daki turizm acentelerine yurt dışı fuar katılım desteği verilmeli.”

ŞEHİR HASTANESİ AKYAZI’YA OLMAZ
 
“Şehir Hastanesi bana göre Akyazı’da sağlıklı olmaz. Hastaneler 2-3 kot zeminin altından yapılıyor. Hastanelerde bazı birimlerin yer altında olması gerekiyor. Bu sebeple proje yapılmadan önce kesinlikle sağlıkla ilgili görüş alınacak kurumlara başvurulmalı. Dolgu zemininde böyle bir imkan olmadığı için bence Avni Aker’in yeri şehir hastanesi olarak sahile kadar gerekli dönüşümler yapılarak yapılması uygun olur.”

DEVLET HASTANELERİ ARAMIYOR ÖZEL HASTANELER KAPIŞIYOR!

“Tıp Fakültesi kanayan yaramız. Bir hastaneyi yönetmek ekip işidir ve rektörden başlar. Rektörün kendisi ve ekibi liyakatli ve sağlık yöneticiliğinden anlamayan kişilerse bunlardan adım atmasını bekleyemeyiz. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak birçok yabancı hasta noktasında acentelerle ve özel hastanelerle çalışmamız oldu. Fakat 2014’ten bugüne kadar beni 1 defa Farabi Hastanesi’nden ya da rektör tarafından aramadılar. Özel hastaneler ise bu işe gösterdiği hassasiyet sonuçlarını verdi. Hastaneler Arap ve Gürcü başta olmak üzere yabancı hastalarla dolu.”

SAĞLIK YÖNETİCİLERİ LİYAKATLİ OLMALI

“Trabzon’da sağlık müdürlüğüne pratisyen hekim değil de hastanelere Tıp Fakültesi’ne sözü geçecek işletme yönetimini bilen bir kişi getirilmeli. Bu da akademik kariyer elde etmiş, vizyonlu, liyakati yüksek, işini bir kişi olmalı. Acillerde pratisyen doktor eksikliğimiz var. Fakat 25-30 tane pratisyen hekim sağlık müdürlüğüne bağlı birimlerde masa başında görev yapıyor. Sağlık müdürlüğünden siyasetin el çekmesi gerekiyor. Turizm konusunda bize çok büyük desteği olan Sayın Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Trabzon’un sağlık yöneticilerinin liyakatli kişilerle değiştirilmesine öncülük etmesini istiyoruz.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap