SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğu Karadeniz illerinden Gazze’deki hastane saldırısına sert tepki: Katil İsrail işbirlikçi ABD!

Doğu Karadeniz illerinden Gazze’deki hastane saldırısına sert tepki: Katil İsrail işbirlikçi ABD!

19 Ekim 2023 Perşembe - 14:29




Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren katılımcılar, " Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Mehmetçik Gazze'ye” şeklinde sloganlar attı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu.





KARA BİR LEKE

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Bayburt ve Artvin'de toplanan vatandaşlar Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti. 6 ilde de meydanlara dökülen vatandaşlar, İsrail’in saldırısını lanetleyerek yapılan katliamın insanlık tarihine bir leke olarak geçtiğini vurguladılar.

MEHMETÇİK GAZZE’YE

Trabzon'da da İskender Paşa Camisi önünde bir araya gelen vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbirler getirerek, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Mehmetçik Gazze'ye", "Trabzon'dan Hamas'a direnişe bin selam" sloganları attı. İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, grup adına açıklamalarda bulundu.

YAPTIRIM ŞART

Kalma, "Ablukanın kaldırılması için İsrail'e yaptırımlarda bulunulması büyük önem arz etmektedir. Refah Kapısı'nın açılması için Mısır'a bir çağrıda bulunabilir, İslam İşbirliği Teşkilatı'na açık mektup yazılabilir" dedi. Öte yandan Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap