SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğayı artık rahat bırakın!

Doğayı artık rahat bırakın!

Karadeniz Özel

22 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:47




Son 15 yıldır Karadeniz halkına dayatılan ve doğaya büyük zararlar veren HES’lerin bir yenisi Düzköy Galanima Deresi’nde yapılmak isteniyor





//Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Doğu Karadeniz’i son 15 yılda adeta esir alan hidroelektrik santrallerinin (HES) doğaya  verdiği tahribat her yeni gün daha çok ortaya çıkmıştı. Buna rağmen ders alınmayarak Düzköy’de Galanima Deresi üzerinde HES yapılmak istenmesi pes artık dedirtti. Proje için basın açıklamasında bulunan Düzköy Çevre ve Yaşam Platformu adına konuşan Yakup
Civelek, “Şirketler suyumuza el koymak istiyor. Çiğdemli, Taşocağı ve Gökçeler mahallelerinde yaşayan vadi halkını ve tüm canlıları olumsuz etkileyecek olan HES projesinin yapımına başlanacağının haberini aldık. Bu yıkım projesi başlatılmamalıdır” dedi.

NE YAMAN ÇELİŞKİ!




“Enerjinin alternatifi vardır. Doğamızın alternatifi yoktur” diyen Civelek, “HES demek vadimizin doğal yapısının katledilmesi demek. Düzköy halkı olarak bu olumsuzluklara karşı suyumuza, doğamıza ve hayatımıza sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz. Dereler halkındır satılamaz” ifadelerini kullandı. Açıklama sonunda Civelek, 2014 yılında aynı bölgede yapılmak istenen HES projesinin büyükşehir belediye meclisinde AKP’li meclis üyeleri oylarıyla reddedildiğini kaydederek “Ne yaman çelişki ki aynı AKP’liler şimdi aynı HES’i başlattılar. AKP’li belediye başkanı Düzköy halkına yol yapacağına bir şirketin HES’ine yol yapıyor” diye konuştu.

İBRAHİM AYDOĞAN: Hükümet yaşam alanlarımızı sermayeye peşkeş çekiyor. Enerjiyi bahane olarak kullanıyorlar. Asıl amaç suların özelleştirilerek halktan koparılmasıdır.
Enerji bulunur ama doğa bulunmaz. Gelecek nesiller için bu yıkım projesine direneceğiz.




CUMHUR TİRGİL: Bu yıkım projesine hayır diyoruz. Genç arkadaşlarımızın burada olması gelecekte bizim çocuklarımıza, torunlarımıza, bizim dedelerimizin bıraktığı gibi bir doğa bırakmak için önemli. Birlik olduğumuz sürece bu yıkım projesini durduracağız.
 
MEHMET ALİ İSAK: Bir avuç müteaahhit eline bakıp insan yaşamını hiçe sayanlar hiçbir zaman başarılı olamayacaklar, her zaman halk başarılı olacaktır. Derelerimize, suyumuza, toprağımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
HES

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap