SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Diyoruz ki! Fındıkta ne umduk ne bulduk?

Diyoruz ki! Fındıkta ne umduk ne bulduk?

20 Ağustos 2023 Pazar - 11:31








Malum Karadeniz’de fındık sezonu… Üretici halihazırda açıklanan fiyattan dolayı mutsuz. Gelen gidene yetmeyince üretici fındığını sökme noktasına bile geldi…
Üstüne bir de bu sene fındık olmayınca üreticiler, “Ne fındık var, ne para olduğu kadarıyla da boşa çile çektik. Aldığımız giderleri karşılamıyor” diyerek isyan etti.
Dier taraftan Geçen yıla göre de patoz ücreti yüzde 100 arttı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Arslan Soydan, yeni fındık sezonunda patoz ücretinin 1655 lira olduğunu açıklandı.

Fiyatın yüzde yüz artması karşısında ne yapacağını şaşıran üreticiler, bir şok daha yaşadı. Fındığını patoza veren üretici açıklanan fiyatın neredeyse yüzde yüz fazlasıyla karşılaştı. Yani üreticinin patoz için cebinden 3000 lira çıktı. Bu kadar da olmaz kardeşim. Deyim yerindeyse ne umduk ne bulduk.

Böyle giderse bölgede fındık üretimi durma noktasına gelecek. Genel anlamda üretimin olmadığı ülkemizde, fındığı da dışarıdan almaya başlarsak şaşırmayın.
Tabi alabilirsek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap