SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Diyoruz ki! 750 mt. uzunluğunda çift tüp olarak yapılan Gölçayır tünelleri neden kapalı?

Diyoruz ki! 750 mt. uzunluğunda çift tüp olarak yapılan Gölçayır tünelleri neden kapalı?

26 Ocak 2024 Cuma - 09:03








Trabzon trafiğinde çok önemli bir yere sahip olan Kanuni Bulvarı’nın güneye Cephanelik’ten yukarı devam eden kısmında çalışmaların başlamaması o bölgede
yaşayan çok sayıda vatandaşı kara kara düşündürüyor. Bu şehri güneye neden büyütmüyorsunuz? Kanuni Bulvarı’nda yer alan 750 m. uzunluğunda çift tüp olarak yapılan Gölçayır tünelleri 10 yıl önce açılıp bitirildi fakat 4 yıl önce girişine toprak dökülüp kapatıldı.

Bağlantı yolları yapılmayı bekliyor.

Unutan yetkililere ve uyuyan muhalefete duyurulur! Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan kısımlarındaki vatandaşlarımız yerlerinin ne olacağını bilmiyor. Ne
yer alabiliyorlar ne satabiliyorlar. Bu belirsizlik artık son bulsun. Bu bölgedeki mülk sahipleri Kanuni Bulvarı projesinde yolun güzergahı, imar planları ve kamulaştırma çalışmaları hakkında Karayollarından ve Büyükşehir Belediyesi’nden yeterince bilgi alamamakta; arazileri ve evleri ile ilgili tapuda 18. madde şerhi olduğu için herhangi bir alım-satım, bakım, onarım işlemi yapamamaktadırlar.

Kanuni Bulvarı’nın bitirilemeyişi, Trabzonlu vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve şehrin trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Bu çağda, bir yol projesini bitirmek neden bu kadar zor? Vatandaşın yerini parasız almayı planlıyorsun. İmar artışı ver, 3 kat olan yere 6 kat yapsın, inşaat al, bunu yapmıyor. Aynı kat sayısı ile 18. madde üzerinden %40 civarında yerini bedelsiz alıyorsun vatandaştan. 

Cevap bekleyen sorular var:

Kanuni Bulvarı üzerindeki bütün yerlere kamulaştırma parası ödenirken Cephanelik’ten yukarıya devam eden bölgede Gölçayır üzerinden Maçka yoluna bağlanacak bölgesinde İmar Kanunu’nun 18. maddesi uygulanarak vatandaşlar mağdur edilecek midir? 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak planlanan Kanuni Bulvarı projesinin Çukurçayır’dan güneye devam eden bölümünün 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak revize edildiği ve 40 metre genişliğinde olan yolun 25 metreye düşürüleceği iddiaları doğru mudur?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap