SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Dezenformasyon sorunu Trabzon'da çözülecek

Dezenformasyon sorunu Trabzon'da çözülecek

26 Şubat 2024 Pazartesi - 15:09




Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin koordinasyonluğunda Trabzon İletişim Bölge Müdürlüğü harekete geçti.





Günümüz bilgi çağında, dijitalleşmeyle beraber yanlış bilgi ve yalan haber ‘bilgi güvenliği’ kavramına yeni bir boyut kazandırmıştır. Dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri, farklı öğrenme yöntemlerini bir arada kullanarak bilgilendirmek ve toplumun genelinde nasıl daha ‘sorumlu’ medya okuyucusu ve sosyal medya kullanıcısı olunacağı konusunda farkındalık uyandırmak, dijital mecrada dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi ile iş birliği protokolü Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın huzurlarında imzalandı.

Protokol kapsamında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nde görevli uzmanlar tarafından projeye dahil kurumlardaki eğitim uzmanlarına dezenformasyonla mücadele konulu eğitimler 29 Şubat 2024 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde 13.00-18.00 saatleri arası verilecek.

Eğitimi tamamlayan eğitmenler aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtları, gençlik merkezleri, Trabzon Üniversitesi kampüs ve etüt merkezlerinde ve kamu kurumlarında panel, seminer, toplantı vb. etkinlikler düzenlenerek ‘Dezenformasyonla Mücadele' konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap