SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Devlet el koydu AİHM geri verdi!

Devlet el koydu AİHM geri verdi!

16 Aralık 2017 Cumartesi - 13:45




Mağdurlara büyük müjde: ister arsayı alın ister parayı!





Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 7 bin mağduru olan şahısların tapulu arazilerininorman adı altında devlet hazinesine kaydedilmesi sorunu CHP tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşındı ve mahkeme ikinci kez mağdurların lehine karar verdi

HUKUK SAVAŞI

Karadeniz Bölgesi’nde bireylerin orman olmayan tapulu arazileri Tapu Kadastro çalışmaları sırasında sahada inceleme yapılmaksızın orman adı altında devlet hazinesine kaydediliyor. Bu durum kamulaştırmasız el koyma olarak adlandırılıyor. Konunun mağdurları orman adı altında hazineye kaydedilen tapulu taşınmazlarını geri alabilmek için adeta hukuk savaşı veriyordu.

VATANDAŞ KAZANDI

Tapulu taşınmazların geri alınması konusundaki hukuk mücadelesine müdahil olan Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bu sorunun Türk yargısında cevap bulamadığını belirterek, “Biz mağdurlar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduk. AİHM bu konuda artık kesin bir karar verdi. Ya araziler sahiplerine tescillenecek ya da bedelleri ödenecek” dedi.


PARALARINI ALSINLAR

Artık tapulu taşınmazların devlet hazinesine kaydedilme olasılığı olmadığını ve kayıtlı olanların da hakkını alabileceğinin altını çizen Milletvekili Pekşen, “Bütün mağdurlar başvurup, ya arazilerini ya da paralarını alsınlar” diye konuştu. Konunun mağduru Prof, Dr. Kazım Üzüm ise, “Bu karar vatandaşa kalmalı,vatandaşa parayı mı arsayı mı tercih edeceği sorulmalı” diye konuştu.

Şükran ATALAR

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap