SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çömlekçi dönüşüm projesi oldu fuhuşa dönüşüm!

Çömlekçi dönüşüm projesi oldu fuhuşa dönüşüm!

14 Eylül 2018 Cuma - 11:50




Trabzon’da bitmeyen kamulaştırma bakın nasıl isyan ettirdi





Çömlekçi’de bir anne isyan etti, ‘10 yıldır dönüşüm bekliyoruz ama laftan öteye yol alınmadı. Dönüşüm yoksa fuhuşu bitirsinler, çocuklarımız sokağa çıkabilsin” dedi

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda, TOKİ dönüşüm alanının daraltılması için Büyükşehir Belediyesine yazı gönderildi. Eğer bu daraltma olursa yeni mağduriyetler yolda demek. Çünkü yıllarca insanlar dönüşüm nedeniyle beklemede kaldı. Yılan hikayesine dönen ve mahallelinin kabusu olan hem kamulaştırma bedelleri hem de fuhuş olayları ‘artık yeter’ dedirtti. Mahalle sakinleri kentsel dönüşümün mağduru olmakla birlikte mahallede süregelen fuhuştan da fazlasıyla etkileniyor. Çocuklarını rahatça sokağa çıkaramamaktan, dolmuşlara rahat inip binememekten, normal bir mahalle ve sosyal hayat yaşayamamaktan isyan eden mahalle sakinleri ‘çözüm istiyoruz vaat değil’ dediler. Mahalle sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir anne, “10 yıldır dönüşüm bekliyoruz ama laftan öteye yol alınmadı, dönüşüm yoksa fuhuşu bitirsinler, çocuklarımız sokağa çıkabilsin” dedi.

VATANDAŞ HAKLI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinin 2009 yılında 61 Proje ile mega proje olarak şehir hayatına girdiğini ifade ederek, “Şehrin merkezi olabilecek bir Çömlekçi vaat edildi. Bir proje üç aşamadan olur: kamulaştırma, projelendirme ve yapım aşaması. 2009 yılından 2018 yılına geldiğimizde görüyoruz ki kamulaştırma daha bitmemiş. Geçen 10 yıllık sürede insanlar mağdur oldu çünkü belirsizlik söz konusu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile görüşüp vatandaşı net bir şekilde en kısa sürede aydınlatmalı ve belirsizliğe son vermelidir. 2011’de ilk yıkım törenlerle yapılmıştı. Vatandaş isyan etme noktasında haklı. Trabzon’un imajını zedeleyen bir tablo var. Kentsel kirliliği ortadan kaldırmak için yola çıktılar ama durum sosyal yaraya dönüştü” dedi.

Haber: Meryem AKGÜN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap