SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CHP'li Meclis Üyesi Turgay Şahin o projeleri hatırlattı! Başkan Ahmet Metin Genç cevap verdi

CHP'li Meclis Üyesi Turgay Şahin o projeleri hatırlattı! Başkan Ahmet Metin Genç cevap verdi

03 Temmuz 2023 Pazartesi - 16:00




Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.





Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı bugün başladı. Toplantıda kurban kesim yeri, Forum AVM ve Yukarı Hisar Projesi gündeme geldi.

Toplantıda söz alan CHP'li Meclis Üyesi Turgay Şahin, "Kurban bayramlarında her zaman söylüyoruz. Beşirli konusunda ilçe belediyeleri için has bir mekan yapmazlar. Üniversitenin üzerinde orada bir vakıf prefabrik bir yer yapmış. Hijyenik bir kesimhane, niye bunu belediye olarak yapmıyoruz? En azından yılda bir kez yapılabilir. Buna ücret de konulabilir" dedi.

Forum AVM ile ilgili olarak da konuşan CHP'li Turgay Şahin, "Yabancılar buraya proje yapmış, deniz feneri yapılmış. Bir Türk vatandaş almış, nerede bir boş yer var orayı çelik konstrüksiyon yapmış. Deniz fenerini de asansör falan yapmış. Siz de görevden gitseniz bu belediyeye gelen hakkım var deyip genişletme yapsa ne kadar doğru olur?" diye konuştu.

Sur içi performans projesini hatırlatan Şahin, "2024 performans programınızda var. Sur içindeki tarihi ortaya çıkarma projesi. Bu proje neden ertelendi? Vatandaşlar doğalgaz alamıyoruz diyor. Karayolları yol genişletme yapacağım diyor. Bunun akıbeti ne olacak?" diye sordu.

Başkan Ahmet Metin Genç'ten Yukarı Hisar projesi ve kurban cevabı


Yukarı Hisar projesi ile ilgili olarak konuşan Başkan Genç, "Yukarı Hisar kısıtlı değil. O alanın İçkale Camii'ne kadar olan kısmının kamulaştırılması lazım. Orada ayrı bir karar almamız gerekiyor. Orası Büyükşehir belediyemizce kentsel dönüşüm olamıyor. Bir mülkiyete halel getirecek bir durum oluşmuyor. Gaz çalışmamız devam ediyor" dedi.

Kurban için kesimhane çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Yukarı kotlarda çalışma yaptık. Ama hem vatandaşlarımız hem de satıcılarımız bizim Değirmendere vadimizde ve şehirde istiyor. Baya da bir kapasite lazım. Bunu ben de arzuluyorum. 172 kapasiteli olmuş bu sene. merkez bir yerimiz yok" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap