SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çay ve Simitle Hayat mı Geçer?

Çay ve Simitle Hayat mı Geçer?

09 Aralık 2017 Cumartesi - 10:00




Bayraktar: “Emekliliğin en zor yaşandığı şehir Trabzon”





Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Trabzon’un çok pahalı bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Trabzon’da en mağdur kesim emeklidir” dedi

FUKARALAŞTIK

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan  Bayraktar, Trabzon’da enflasyonunun çok yüksek olduğunu, bunun da hayatı son derece pahalılaştırdığını belirterek, “Hayatın yüzde 10 pahalılaştığı bu şehirde yapılacak yaklaşık yüzde 5’lik zam fukaralaşmak demektir” diye konuştu.

YAŞAM KALİTESİ AZALDI

Trabzon’da emekli bir vatandaşın yaşam kalitesinden ödün vermek zorunda kaldığının altını çizen Bayraktar, “Emekli bir üyemiz evinden çarşıya gidiyor öğlen yemeği yerine cebindeki parasıyla susamlı simit yeyip çay içiyor. Trabzon’un yüzde 40’ı böyle. Bu şekilde hayat nasıl sürer?” ifadelerini kullandı.


ÖNCE MÜHENDİS SONRA ÇAYCI

Trabzon’da 146 bin emekli bulunduğu ve bunların 25 bininin ikinci bir iş yapmak zorunda kaldığı bilgisini paylaşan Bayraktar, “İş hayatında mühendis olup emekliliğinde çay ocağı işleten birçok insan tanıyorum. Emekliler açlık sınırının altında. Bu utanç herkese yeter. 2018’de emekliye yapılacak en az zam yüzde 10 olmalı” dedi.

 Şükran ATALAR

KaradenizGazete.com.tr

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap