SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çanak çömlek patladı!

Çanak çömlek patladı!

Karadeniz Özel

22 Haziran 2019 Cumartesi - 09:14




TOKİ, Trabzon Büyükşehre yazı yazarak Çömlekçi Kentsel Dönüşümünün 138 hektardan 9 hektara daraltılmasını istedi. 10 yıllık proje macerası Meclis kararıyla daraltılarak sona erdi...





// Karadeniz Özel // Meryem AKGÜN // Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayının son oturumunu gerçekleştirdi. Mecliste gündemi imar komisyonundan gelen maddeler oluşturdu. Gündem maddeleri arasında öyle bir madde vardı ki meclisi takip eden herkes nefesini tuttu ve alınacak olan kararı bekledi. Peki neydi o madde? İlgili madde Çömlekçi Kentsel Dönüşümünün 138 hektardan 9.07 hektara daraltılmasını öngörüyordu. Flaş gelişme mecliste fırtınalar estirdi.

KİM ÖDEYECEK ZARAR ZİYANI

Gündem maddesi ile ilgili sunumu yapan İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Akkan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) böyle büyük bir alanda kentsel dönüşümün mümkün olmadığını ifade eden ve alanın daraltılması gerektiğini belirten talep yazısının İmar Komisyonunca uygun görüldüğünü meclise aktardı. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin deyim yerindeyse esti gürledi ve “10 yıl önce seçim kazanan iktidarın en önemli projesiydi. Bu projeyle seçim kazanıldı. 10 yıldır insanlar mağdur edildi. Kim ödeyecek zarar ziyanı? Devlet böyle mi olmalı? Böyle anormal iş var mı? O zamanda bu projenin başarılamayacağını söylemiştim. Bunlar popülist politikalar. Biz eleştirince yatırıma karşı oluyoruz” dedi.




YAKALADIK VURUYORUZ!

İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da söz alarak, “Alınan sözlerle proje yapılmaz. Projelendirileceği söyleniyor, 10 yıldır ne yapıldı burada? Seçimi kazandırmak için üretilen proje” çıkışında bulundu. Bu çıkışlar üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Erhan Nadir “ 138 hektarlık alanın 9 hektara çekilmesi muhalefet tarafından başka yönlere çekildi. Yakaladık vuruyoruz size” diye konuşunca mecliste nabız yeniden yükseldi. CHP’li Şahin ve İYİ Partili Çakıroğlu yeniden söz alarak, “Burada siyaset yaparsak sizden iyi siyaset yaparız. ‘Yakaladık vuruyoruz’ ifadesi meclise yakışmamaktadır. Biz burada siyaset yapmıyoruz, şehrin lehine konuşuyoruz” cevabını verdi. Tartışmaların ardından Çömlekçi Kentsel Dönüşümünün daraltılması oy birliğiyle kabul edildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap