SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bütün hazırlık Türkiye için!

Bütün hazırlık Türkiye için!

15 Şubat 2018 Perşembe - 18:39




Zeytin Dalı Harekatı üzerine konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Kimsenin DEAŞ'a karşı savaştığı falan yok. PYD'nin Rakka'da DEAŞ'la nasıl anlaş





İçişleri Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Miraç Özağcı’ya özel açıklamalarda bulundu. Özağcı’yı makamında kabul eden Soylu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi ve Trabzon’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Soylu’ nun açıklamaları…

“Kimsenin DEAŞ’a karşı savaştığı falan yok. PYD’nin Rakka’da DEAŞ’la nasıl anlaştığını herkes bilmektedir. Bütün hazırlık Türkiye içindir. Zeytin Dalı Operasyonu için bizi eleştirenler 6 yıldır Suriyeli topraklarında işkence halindedir. Ne yapmalıydı Tayyip Erdoğan? Üç buçuk milyon insan kapımıza geldi. ‘Ey Tayyip Erdoğan! Bizim namusumuza göz diktiler, çocuklarımızı öldürüyorlar’ dediklerinde kapıyı mı kapatmalıydık? Sırtımızı mı dönmeliydik? ‘Ey Türkler! Bizi kurtarın’ dedikleri zaman bu medeniyetin şefkatli elini onlara uzatmamalı mıydık? Bizim işimiz tektir. Amerika ne derse desin, dünya ne derse desin Allah şahittir ki düğüne gider gibi şehadete giden evlatlarımızın inancı sadece Afrin’de mücadele eden evlatlarımızda yok, 81 milyonda o inanç var. Sınırlarda Amerika ordu oluşturacakmış, hiçbir santimetrekaresini lütufla almadığımız, kanla aldığımız ve medeniyetimizi devam ettirdiğimiz bu topraklardan sesleniyoruz ki 30 bin kişilik ordu kurarsınız ama biz bu memlekette sadece bu yıl 25 bin jandarmayı mezun edeceğiz.”

SİYASET SOKAKTA YAPILIR

“2019 seçimlerine kadar çok çalışmamız lazım. İlk önce yerel seçimler, ardından genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 2019 yılını bu millete kutlu kılmak için çok çalışıp, çok gayret göstermeliyiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engeli koyarlarsa koysunlar önümüzü kesemeyecekler. Kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız. Dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olma konusunda iddialıyız ve olacağız. Siyaset sokakta yapılır. Biz AK Parti olarak siyaseti rezidanslarda yaparak bu noktaya gelmedik. Rezidanslarda siyaset yapanlar tarihin karanlıklarında, dip noktalarında yerlerini aldılar, bunu da hep birlikte gördük. Bugün bu noktada olmamızı sağlayan, milletle irtibatını hiç bozmadan bir anlayışa gelmemiz, milletle sürekli bir arada olabilmemizdir. Biz işte bunu başarıyoruz.”

TRABZON MİLLETVEKİLLİĞİ BENİM EN BÜYÜK GURURUM


“Trabzon olarak şehrimizin doğası adeta bir cennet. Dolayısıyla tüm bölgede kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırabilmek için her türlü riski alan ama gelecek nesillerimize güzel bir doğa bırakabilecek bir anlayışı gerçekleştirmek amacındayız. Bölgemizi doğanın, güzelliğin bütün dünyaya açılan bir penceresi haline getirmek için büyük mücadele içerisindeyiz. Allah bize siyasetin içinde de, hayatın içinde de birçok sınav verdi. Siyasetin içinde birçok noktada bulundum. İlçe başkanlığı yaptım. İl başkanlığı yaptım. Genel başkanlık yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız beni çekti aldı ve genel başkan yardımcılığı yaptım. Ar-ge başkanlığı yaptım. Teşkilat başkanlığı yaptım. Çalışma Bakanlığı yaptım. Allah nasip etti, şimdi İçişleri Bakanlığı yapmaya çalışıyorum. Benim çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras, Allah şahittir ki Trabzon milletvekilliğidir. Bu benim bırakabileceğim en büyük mirastır. Bu benim en büyük gururum.”

TRAFiK KAZALARINDA CAN KAYBI AZALDI

“100 bin araç başına can kaybı oranında 2016 yılına göre 2017 yılında ülke genelinde yüzde 4,1 oranında azalma elde edilmiştir. Yüz yüze ceza yazımına ağırlık verdik ve doğrudan plakaya yazılan ceza oranını yüzde 80’den yüzde 68’e çekmeyi başardık. 2010 yılından bugüne kadar ilk kez bu makas kapanmaya başladı, yüz yüze yazılan cezalarda yüzde 26’lık artış yaşandı. Cezaların yüz yüze yazılması konusunda atılan bu adımlar sayesinde tebligat giderlerinde de 26 milyon 795 bin 43 liralık bir tasarruf sağlandı.  Daha önce trafik denetlemelerinde günlük ortalama 3 bin 84 ekip ve 5 bin 840 personel görev alırken geçen yıl 3 bin 346 ekip, 6 bin 656 personel görev yaptı.”

 YAYA ÖLÜMLERİNİ AZALTMALIYIZ

“İki önemli sorun alanına dikkati çekmek isterim. Bunların birisi yayalara ait can kayıplarıdır. Maalesef bu noktada kayda değer bir azalış elde edilebilmiş değildir. Yaya ölümlerinde 2010'dan 2016'ya kadar sürekli artan bir grafikle karşı karşıyayız. Sadece 2017'de 8,4 oranında bir düşüş sağlanabilmiştir. Bu, bizim için yeterli değildir. Yaya öncelikli bir trafik anlayışına sahip olmamız gerekmektedir. Keza yayalarımızın trafikteki davranışları üzerinde de çalışmak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve davranış değişikliğine gitmek zorundayız.


VATANDAŞIN PARASI CEBİNDE KALACAK

“Ayrıca geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanımız ile birlikte Ankara’da araç sicil ve tescil ișlemlerini Türkiye Noterler Birliğine yaptık. Bu düzenlemeyle daha önce trafik tescil birimlerinde yapılmakta olan yeni kayıt araç tescili, belge yenileme, plaka değişikliği işlemleri, araç üzerinde yapılan teknik değişikliklere dair tadilatlar, kurumlardan gelen hak mahrumiyeti ekleme ve çıkarma işlemleri gibi hizmetlerin artık noterliklerce yapılacağını bildirdik. Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117 artı 14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek.”

KAPI DUVAR DEĞİL, KAPI AÇIK

“Açık Kapı uygulamamızı yaklaşık 15 vilayette pilot olarak başlattık. Kızılcahamam'da eğitimler yapıldı. İstanbul'a Beyaz Masa'ya gidildi. Orda eğitimler yapıldı. Açık Kapı’ya 5 farklı platformdan müracaat yapıldı. Şimdiye kadar her 100 başvurunun 70'ine olumlu dönüş yapıldı. Bu önemli bir şeydir. Kapı duvar değil, kapı açık. Devlet ile milletin arasındaki bu diyaloğu en üst noktaya taşıyabilecek. Bazen 'Bu ufak mesele neden çözülmedi?' diye hayıflandıklarımızı çözebilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah heyecanımız hiç bitmeyecek. Bu sinerji ülkemizde, devletini, milletini, insanı, toprağını bilen bu güzel anlayışı daim kılacaktır.”

TERÖRİSTLERE YAPTIĞIMIZI ONLARA DA YAPIYORUZ


“Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. PKK bizim için nasıl bir tehditse, PKK'lı teröristlere ne yapıyorsak uyuşturucu satıcılarına da aynı şekilde davranmak zorundayız. Terörle ülkemizin birliğini hedef alıyorlar, uyuşturucuyla da nesillerimizi ve medeniyetimizi hedef alıyorlar. Türkiye'yi uyuşturucu ile işgale kalkışıyorlar. Dolayısıyla hem terörle hem de uyuşturucuyla mücadeleyi eş zamanlı ve aynı tempoda birisini birinden geride bırakmadan sürdürmek zorundayız.”

PKK’YA KATILIMI %80 AZALTTIK

“Alınan sınır güvenlik tedbirleri ve yol kontrolleri sayesinde kaçakçılık olaylarında 2017’de ciddi bir azalma elde ettik. Organize suçlarla mücadelede operasyon sayısını bir önceki yıla göre 2 kat artırdık. PKK ile mücadelede 2017’de bin 635 sığınak ve barınak imha ettik ve toplam 2 bin 197 teröristi etkisiz hale getirdik. Eylem hazırlığındaki 113 teröristi, kimsenin canını yakmadan etkisiz hale getirmeyi başardık. 2017 yılında PKK terör örgütüne katılımı 2016 yılına göre yüzde 80 oranında azalttık.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap