SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Burhan Bayraktar: Bizi asgari ücrete mahkum etmeyin

Burhan Bayraktar: Bizi asgari ücrete mahkum etmeyin

05 Mayıs 2023 Cuma - 13:43




Emeklilerin zor günler geçirdiğini söyleyen Bayraktar, “Emekliyi asgari ücrete mahkum edecek milletvekillerinin Trabzon’dan seçilmemelerini arzu etmekteyiz” dedi.





EMEKLİYE İŞKENCE

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Trabzon’da yaşayan 178 bin 500 emekliden 87 bin kişinin asgari ücretin altında maaş aldığına dikkat çekti. Bayraktar, “Emeklilerin asgari ücret ve yoksulluk sınırının altında ücret alması emekliye işkencedir” dedi.

SON UYARIMIZ

Vekil adaylarına seslenen Bayraktar, “Emekliyi asgari ücrete mahkum edecek milletvekillerinin Trabzon’dan seçilmemelerini arzu etmekteyiz.  Son uyarımız, seçim beyannamelerinde emeklilerimiz için yapılacak açıklamalara da yer vermelerini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

YÜZDE 70 ORANINDA…

Bayraktar “Sağlıkta alınan katkı paylarının kaldırılmasını istiyoruz. Ek ödemelerin yüzde 4’ten yüzde 10’a çıkartılmasını, emekliye refah payı verilmesini istiyoruz. Aylık bağlama oranı yüzde 70 olmalıdır. Emekli ikramiyeleri en düşük emekli aylığına endekslenmelidir” diye konuştu.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap