SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bu koku bitecek!

Bu koku bitecek!

Karadeniz Özel

04 Mayıs 2019 Cumartesi - 14:44




Vatandaşların koku dolayısıyla yürüyüş yapmakta zorlandığı Beşirli Sahili için TİSKİ Genel Müdürü Teketaş, “Kanalizasyonlar işletmedir. Yaptım gittim olmuyor. Gereken çalışma ve bakımları tamamlayıp yaza kokusuz gireceğiz” dedi





Trabzonluların yazın yürüyüş yapmak ve deniz havası almak için yoğunlukla kullandığı Beşirli Sahili’ndeki kötü koku çevreye zarar veriyordu. Yeni TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş göreve gelir gelmez burayla alakalı yol haritasını belirleyerek çalışmaya koyuldu. Kokunun 3 ana sebebinin, Kollektör hatlarının bakımsızlığı, menfezlerin önünün Gülcemal dolgu alanıyla kesilmesi ve menfezlerle denize ulaşan derelere kanalizasyon bağlanması olduğunu belirleyen Tekataş, yaz başlamadan sorunların hallolacağı müjdesini verdi.

İHALE YAPILACAK

Göreve geldikten sonra projelerini uygulamaya koyduklarını ifade eden Tekataş, “Derelere akıtılan kanalizasyon hatlarını tespit edeceğiz. Bu hafta da dere bağlantılarını kesip kanalizasyon hatlarına almak için ihale yapacağız. Biriken pisliği temizlemek için de dip çamur temizlemesiyle ilgili çalışmalar başlattık. Bu konuyla ilgili bir ekip ayarlıyoruz. Gelip kontrol edecekler. Menfezlerin dolgunun arka kısmına ulaştırılması için de bir ihale yapılacak” diye konuştu.




BAKIMSIZ BIRAKILMIŞ

Mevcut kolektör hattının şehir için yeterli olduğunu fakat bakımı yapılmadığını kaydeden Tekataş, “Kanalizasyonlar aynı zamanda işletmedir. Yaptım gittim olmuyor. Onların zaman zaman bakım yapılması temizlenmesi gerekir. Biz bunları sürekli yapacağız. Kollektör hattı dolup bakımı ve temizliği yapılmayınca koku yapmış. Yaza kalmadan Beşirli sahilinde koku kalmayacak. Başkanımız özellikler takip ediyor. Ben de çalışmaların başındayım” diye konuştu.




Haber: Fatih SAYGIN
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap