SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Betona değil insana yatırım yapın! Ne yiyecek bu millet?

Betona değil insana yatırım yapın! Ne yiyecek bu millet?

Karadeniz Özel

12 Mayıs 2022 Perşembe - 14:08




Eskiden daha uygun olur düşüncesiyle gidilen semt pazarları şimdilerde sinek avlıyor. Ekonomik krizden en çok etkilenen gıda sektörüne vatandaş da esnaf da aynı tepkiyi veriyor: “Ne yiyecek bu millet?”





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ // Türkiye’de gittikçe derinleşen ekonomik krizin en etkin alanlarından biridir gıda sektörü. Halbuki insanın en temel ihtiyaçlarının başında gelen bu sektörün krizden bu denli etkilenmesinin hiç kuşkusuz en büyük suçlusu devlet büyüklerimizdir. Hep söylenir ya ‘önce üretim ve üretimi teşvik’ diye, ee nerede bu sözün karşılığı? Neden üretime değil de tüketime teşvik ediliyoruz? Semt pazarlarını gezdiğimiz de artık elimizde kalan son gıda üretimlerinin de yavaş yavaş yok olduğuna şahit olduk. Ve ne hazindir ki iğne atsan yere düşmeyen semt pazarlarının tenhalığına da bir o kadar şaştık kaldık.

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Hayat pahalılığından dert yanan ismini vermek istemeyen bir esnaf teyzemiz, “İşler durgun.  Pahalılıktan kimse gelmiyor pazara. Devletimiz yeterince okullar, hastaneler yaptı. Yollara, kaldırımlara da bir o kadar yatırım yapıldı ama nedense insana yatırım yapılmıyor. Şimdi sıra insana yatırım yapmakta. Bu pahalılığı düşürsünler. Hem bizim gibi üreten zorlanmasın hem de vatandaşımız rahat bir nefes alsın. Yetkililerden acilen bir çözüm bekliyoruz” dedi.

ALIM GÜCÜ YOK

Tarım ülkesinde yaşıyoruz, mevsimi geldiği halde halen pahalılık devam ediyor diyen Mehmet Bey ise, “Nereye kadar gidecek bilmiyorum. Bir tüp 320 lira olmuş. Mazotun litre fiyatı malumunuz. Eskiden 3-5 kilo aldığımız domatesi şimdi 1 kilo zorla alıyoruz. Git gide de kötüye gidiyor durum. Hükümet bir takım önlemler alıyor ama yeterli olmuyor. Bunun en büyük örneği KDV indirimidir. Şimdi marketlere girdiğimizde ürünlere bakıyorum dün ve bugün arasında fiyat farkı var. Nasıl oluyor bu? Semt pazarları daha uygun oluyordu ama son zamanlarda buralarda aynı. Milletin alım gücü yok ki alsın” şeklinde konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap