SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Genç, KTÜ Uzay Kulüpleri öğrencileriyle bir araya geldi

Başkan Genç, KTÜ Uzay Kulüpleri öğrencileriyle bir araya geldi

17 Şubat 2024 Cumartesi - 15:56




Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi Creantiny ve KTÜ Uzay Kulüpleri öğrencileriyle bir araya geldi.





Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi Creantiny ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzay Kulüpleri öğrencileriyle buluştu.

Herbirinin kendi alanında şampiyonlukları ve dereceleri olan Teknofest Gençliğiyle yemekte bir araya gelen Başkan Genç, takımların başarılarından büyük bir gurur duyduklarını dile getirdi.

Başkan Genç şunları söyledi:

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Tabi 100 sene önce ülkemiz, bu kadim topraklarımız düşmanın işgalinden, yine kapımızda olan bu emperyal güçlerin işgalinden cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde defedilip Türk vatanı yapıldıktan sonra yani bağımsızlığımızı kazandıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünleri işaret eden çok güzel bir sözü ve hedefi var. İstikbal göklerdedir diyor. Şu anda hakim güçler, en büyük silahı hava hakimiyeti ile tesis ediyorlar.”


“Biz de Cumhuriyetimizin kuruşundan itibaren bağımsız bir Türk devleti olarak hem ekonomide hem bütün alanlarda tam bağımsızlık idealini gerçekleştirmek için bütün gücümüzle gayret ederek çalıştık ve çalışıyoruz. Bu bağımsızlığı dışarıya karşı ifade eden en önemli güçlerimizden bir tanesi de ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ idealine bağlı kalarak savunmanın tam milli olması konusunda atılan adımlardır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında da bu adımlar atıldı. Ancak ülkemiz maalesef emperyal güçlerin baskılarıyla birlikte uçak fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı, yerli otomobilmizi ürettirmediler bize. Taki 21. yüzyılla kadar.”

Başkan Genç, KTÜ Uzay Kulüpleri öğrencileriyle bir araya geldi

”21. ASIR TÜRKLERİN ASRI OLACAK”

“85-90'lı yıllarda 8. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var; rahmetli Turgut Özal o zaman ‘21. Türklerin Asrı olacak.’ demişti. Bu açıklamadam heyecan duymuştum. Bu sözler hafızamda kalmıştır. Allah nasip etti şimdi 21. yüzyılda Türkler yeniden sahaya iniyor. Bunu milliyetçi bir söylem olarak söylemiyorum şu anda yeryüzünün geçtiği konjektöre baktığımızda kan ve gözyaşının hakim olduğu, emperyal güçlerin yine kendi menfaatleri uğruna bizim bölgemizde, Müslüman coğrafyada maalesef savaşlarla beraber menfaatleri uğruna adımlar attıklarını görüyoruz. Bu nedenle her zamankinden daha fazla güçlü ama tam bağımsız idealinden de şaşmadan bir anlayışın ortaya konulması gerekiyor.”

”GENÇLER BUGÜNÜMÜZÜN TEMİNATIDIR”


“Biz gençken bize geleceğimizin teminatı olan gençler deniyordu. Hayır. İşte bugünün teminatı gençler! Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu hamleler ortaya konulmadan millilik oranı %20'de olan savunma sanayimiz şu anda %80'lere çıktı. Burada güzel bir Türkiye profili var. Ülkemizin gençliği geleceğe dair düşünüyor, hayal ediyor ve tasavvurdaki düşünceyi tasarlıyor ve hayata geçiriyor. Teknofest kuşağımız olarak tanımladığımız ve sizlerin de içinde bulunduğu bu kuşakta Karadeniz Teknik Üniversitemizin bu kulüpleri işte geçen sene Amerika’da yarıştı. Orada bizim roket takımımız Meksika’yla birlikte bir takas anlaşması yaptı. Biz motor teknolojisini onlardan aldık, onlara da roket üretim teknolojimizi verdik. Şu anda yurt dışından ithal edilmek zorunda olduğumuz roketin motoru artık Türkiye’de sadece Trabzon’da üretiliyor. Yakıtı da dahil. Bu büyük bir gelişme. Önümüzdeki zaman diliminde daha iyi gelişmelerin olacağına da inanıyorum.”

SİZLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Şu anda bir seçimin arefesindeyiz. İnşallah Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda bu anlayışı daha büyük desteklerle devam ettireceğiz. Ülkemizin bugünü ve yarını için sizlere destek olmak zorundayız. Avrupa’da böyle bir gençlik yok. Böyle nitelikli kalifiyeli gençler yok. Sizlerle gurur duyuyorum. Daima sizlerle birlikte olacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap