SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bakan Kurum Trabzon'da konuştu! ''Trabzon demek Vatan sevdası demek''

Bakan Kurum Trabzon'da konuştu! ''Trabzon demek Vatan sevdası demek''

10 Temmuz 2021 Cumartesi - 11:06




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon'da konuştu....





Trabzon’da bir süredir yapımı devam eden Çömlekçi Projesinin Temel Atma Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yapıldı. 

Temel Atma Törenine, Bakan Kurum’un yanı sıra; AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Vali Vekili Mehmet Yapıcı, ilçe Belediye Başkanları, ilgili kurumların müdürleri katıldı. 

Trabzon gündemini uzun süredir meşgul eden Çömlekçi Projesi hatırlanacağı üzere son olarak 2 etaba ayrılmıştı. Doğu tarafından yer alan 1. Etapta Yıkımlar bitmiş ve projenin uygulanmasına başlanmıştı. Oteller bölgesi diye tarif edilen 2. Etapta ise yıkımlar geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Trabzon’a yeni bir çehre kazandırması planlanan Çömlekçi Projesinin Temel Atma Törenine ise yoğun ilgi oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Temel Atma Töreninde ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon’da yaptığı çalışmaları anlatan bir video gösterildi.


ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ ''ŞEHRİMİZE ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI''

Temel Atma Töreninin açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. Genç,

“Bu şehrin bir evladı olarak bugün ki programdan dolayı memnuniyet duyuyoruz. 

Bu dönem şehrimize çok çok önemli yatırımlar yapıldı. Bütün bunların mimarı, kıymetli Cumhurbaşkanımız…” derken ardından Bakan Kurum ve Başkan Zorluoğlu nezdinde projede katkısı bulunanlara teşekkür etti. 

TOKİ BAŞKANI BULUT: 8 BİN 396 KONUTUN İŞAATINI TAMALMYAYACAĞIZ


TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise, “Her ile gittiğinizde bir heyecan oluşuyor. O heyecanları yakınınızda takip ettik. Trabzon’da sizi farklı bir heyecanla bekliyoruz. Bu heyecanla birlikte, sizin önderliğinizde devam eden yatırımlar için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. 

Trabzon tarihi, sosyoloji kültürel değerleri, ekonomisi ve insan kaynağı ile bu coğrafyanın gelişiminde öncü ve kritik önemde ki kentlerden biridir. 

Şehrinizin potansiyeli, Çevre Şehircilikte ön sıralarda olan illerden biri olmasını sağladı. 

2003 yılından bu yana ülke genelinde sürdürdüğümüz konut üretim seferberliğinde, 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim ettik. 

Trabzon’da önemli yatırımlara ev sahipliği yapan kent olmaya devam ediyor. 


Trabzon’da 7 bin 713 konut inşa ettik. Toplam 8 bin 396 konutun inşaatını tamamlayacağız. 

5 ilkokul, 5 lise, 2 hastane, 2 aile sağlık merkezi, 3 spor salonu, 7 cami, 13 ticaret merkezi, 282 iş merkezi ve 6 adet kamu hizmet binasının yapımını gerçekleştirdik. 

Zağnos ve Tabakhane Dönüşüm Projelerinin yanı sıra 200 yataklı Akçaabat Devlet Hastanesi, Yomra Kaşüstü, Sağlık Merkezi, Sevgi evleri, sosyal tesis ve sanayi sitesi ili bir çok sosyal donatılar inşa ettik. 

Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi ve Stadyumu spor severlerin hizmetine sunduk. 

Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da yıllar içinde hızla kentleşme sonrası dere yatakları ve heyecan alanlarında ki düşük kalitedeki yapılar şehrin özgün olgusunu kaybetmeye neden oldu. 


Bu dokuyu geri kazanmak için, afet riski yüksek alanlar ile tarihi kentsel alanları dönüştürüyor eş zamanlı olarak büyük rekreasyon alanlarını, millet bahçeleri ve ticaret merkezlerini şehrimize kazandırıyoruz. 

Kentsel Dönüşüm Projeleri ile teknik planlamalar doğrultusunda hızla devam ediyor. 

100 bin sosyal konut kapsamında Arsin Güzelyalı’da yatay mimari esaslı projeyi hayata geçiriyoruz. 

Proje çalışmalarını tamamlayıp önümüzdeki.1 - 2 ay içinde ihalesini yapacağız. 

Kamuya ait arazi bulmakta zorlanıyoruz. 


Taahhütlerimizi yerine getirmek maksadıyla şahıs arazilerini de satın alma yoluna gittik. Bunları da satın aldığımız kadarıyla 50 bin ve 100 kapsamında sosyal konutları tamamlamış olacağız” dedi.

ÇÖMLEKÇİ PROJESİ TÜMÜYLE 2023’DE.. 

Çömlekçi Projesi ile ilgili bilgi veren Bulut, “1 yıl içinde burayı teslim etmiş olacağız. Yeni alanda kamulaştırma bitti, yıkım çalışmaları tamamlanacak. Proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz orayı da ihaleye çıkacağız. 

Projeyi 2023’e bütünüyle hazırlamış olacağız”  dedi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ZORLUOĞLU ''2 YILDA BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ''

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Şu anda içerisinde bulunduğumuz bu alan Trabzon kentinin eski mahallelerinden bir. Tanesi. Bin 800’li yılların başlarında buranın fotoğrafları var elimizde. Bir birinin rüzgarını kesmeyen yapılaşmayla, Karadeniz’le bütünleşmiş Çömlekçi Mahallesi. Ancak zaman içinde 2 binli yıllara geldiğimizde bu muhteşem mimarinin, estetiğin taşıyamadığını da üzülerek ifade etmek istiyorum.  Çarpık yapılaşma, kaçak yapılaşma, sosyal donatılar alanlarının ortadan kaldırıldığı, sosyal dokusu itibariyle epey sıkıntılı hale gelen Çömlekçi Mahallesiyle karşı karşıyayız.  2010 yılından itibaren bu bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlatıldı. Biraz uzunca sürdü. Ancak sizin döneminizle birlikte son 2 yıl içinde burada çok büyük mesafe kat edildi. Biz bu projeye katkı yaptık. Şehrin beklentilerini, ihtiyaçlarını nakşettik. Uygulanırken gayet güzel, görüntüsü estetiği bu şehrin kadim geçmişine yakışır vaziyette. Batıya doğru kalan kısmının 6 hektarlık kısmın kamulaştırmasının bir bölümü tamamlandı. Kalan kısım da inşallah hem kamulaştırması, hem yıkımını gerçekleştireceğiz. 2023 yılına geldiğimizde bambaşka, aynı zamanda kadim mahallenin izlerini üzerinde taşıyan Çömlekçi Mahallesini hep beraber inşa etmiş olacağız. Trabzon’da her yerde bir çok alışmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkıları var. Trabzon tarihin en büyük alt yapı çalışmasını başlattık. Bunda da sizin imzanız var, sizin mührünüz var. Yüzde 60’ı hibe, yüzde 15 Çevre Bakanlığın hibesi.. ''

KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ İLE İLGİLİ DURUMU ANKARA’DA ANLATILACAK

''Uzungöl çok önemli destinasyon. Orayla ilgili sizin yaklaşımınızı biliyorum. Tıpkı Ayder’de olduğu gibi bambaşka Uzungöl’ü şehrimize kazandıracağız. Cephe Sağlıklaştırma, Çevre Bakanlığımızın hibesiyle yapılan çalışma.  Uzunsokak, Kunduracılar, Maraş Caddesi de yıl sonunda başlayacağımız Cephe Sağlıklaştırma ile muhteşem görüntüyle ziyaretçilerin zihninde kalacak şehir merkezi olacak. Millet Bahçeleri ve diğer çalışmalar devam ediyor. Bizim küçük sanayi siteleri.. Çömlekçi’nin az daha doğusunda 5 tane küçük sanayi sitelerimiz var. Bunlar hem eskidi, hem de şehrin merkezinde kaldı. Değişen ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere ve sizlere talimatıdır. Biz orayla ilgili çok sağlam fizibilite yaptık. Kentsel Tasarım Projelerini de hazırladık. Sayın Milletvekilleriyle Ankara’da zatıalinize ayrıntılı şekilde arz edeceğiz” dedi.

 

BALTA: ELİMİZ BOŞ DÖNMEDİK

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Buranın mazisi 2009 yerel seçimlerine dayanıyor. Bazı projelerin yapılmasıyla alakalı seçim bildirgelerimize koymuştuk. Burası çok farklı bir yer. 

Burada bütün bürokratlarımızla her an burayı takip ederek, çok kısa sürede uzun mesafe kat ettik. İstişare kültürünün bir neticesinde burada bu projeyi içimize sinen projenin temel atma törenindeyiz. 

Kentsel Dönüşüm Zağnos Vadisi ile başladı. Zağnos Vadisi gibi çok daha büyük projeler gerçekleştirdiniz. Trabzon’un her alanında emeğiniz var. 

Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gittiğimizde, sayın Bakanımıza uğradığımızda imkanlar ölçüsünde hiç bir zaman boş dönmedik” dedi.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Buranın mazisi 2009 yerel seçimlerine dayanıyor. Bazı projelerin yapılmasıyla alakalı seçim bildirgelerimize koymuştuk. Burası çok farklı bir yer. 

Burada bütün bürokratlarımızla her an burayı takip ederek, çok kısa sürede uzun mesafe kat ettik. İstişare kültürünün bir neticesinde burada bu projeyi içimize sinen projenin temel atma törenindeyiz. 

Kentsel Dönüşüm Zağnos Vadisi ile başladı. Zağnos Vadisi gibi çok daha büyük projeler gerçekleştirdiniz. Trabzon’un her alanında emeğiniz var. 

Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gittiğimizde, sayın Bakanımıza uğradığımızda imkanlar ölçüsünde hiç bir zaman boş dönmedik” dedi.

BAKAN KURUM: TRABZON DEMEK VATAN SEVDASI DEMEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “Trabzon seninle gurur duyuyor” sloganları altında yaptığı konuşmasında, 

“Sizleri çok seviyoruz. Çünkü Trabzonlular; açık sözlü, yiğit, merde mert, namerde namert diyen, asil, kahraman insanların şehri.

Trabzon demek, vatan sevdası demek. Trabzon demek sığınılacak liman, omuz verecek dost demek. Trabzon demek, çelik gibi güçlü milli irade demek.

Trabzon’da bugün heyecanlıyız, coşkuluyuz, mutluyuz. Siz Trabzonlu kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. “Trabzon’un Büyük Dönüşümü” için çok önemli bir adım atıyoruz.



 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPARKEN

Çömlekçi Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüme başlıyoruz. Şimdiden, tüm konutlarımız Trabzon için, Trabzonlu kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. 

Burada Sayın başkanımız da ifade ettiler. Kentsel dönüşüm yaparken yerinde yapıyoruz. Kimseyi yerinden etmeden, vatandaşımız ne istiyorsa, vatandaşımızla bir beraber olmak suretiyle yapmaya gayret ediyoruz. Parasını isteyene parasını, ya ben buradan ayrılmak istemiyorum, ben Çömlekçi’de çocukluğumu yaşadım, gelin oldum, damat oldum, yine burada olmak istiyorum diyenlere de aynı yerinden konut vermek suretiyle değerini vermek suretiyle kalanı da uzun vadeli kira öder gibi destek olmak suretiyle bu projemizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Etaplar halinde bu projemizi gerçekleştiriyor olacağız” dedi. 

BAKAN KURUM: 120 MİYON TL

Bakan Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti: 

Bugün de, söz verdiğimiz gibi Çömlekçi Mahallemizde yeni konutlarımızın ve dükkânlarımızın temelini; valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, sizlerle birlikte atıyoruz.  

TOKİ Başkanlığımızla, 90 bin m2’lik alanda 2 etapta başlattığımız dönüşüm projesinin 30 bin m2 büyüklüğündeki 

Yatırım değeri 120 milyon lira olan projemizi, 2022 Ocak ayında tamamlayacağız, hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Projemizi tamamladığımızda, Trabzon’umuzun eşsiz sahili ve Tanjant yolu arasında kalan bu alanın çehresi tamamen değişecek, yepyeni bir yaşam alanı olacak. Yine sahil bandından vatandaşlarımız vakit geçirecekler” 

BAKAN KURUM: MARAŞ, UZUNSOKAK VE KUNDURACILAR CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMAYA DESTEK VERECEĞİZ

Bakan Kurum, Trabzon’da Cephe Sağlıklaştırma Projelerinin devam edeceğini de ifade ederek, “Bugün Trabzon Meydanına baktığınızda bütün şehirlerde örnek getiriliyor. İnşallah Maraş Caddesi, Uzunsokak, Kunduracılar aynı anlayışta yapılacak. Yine destek vereceğiz. Büyükşehir ile o istişare kültürünü yaparak o sokakları aslına uygun hale getireceğiz. Bu şehir güzelliğinde şehre gelenin sayısı artacak. Şehre sahip çıkmış olacağız” dedi. 

1 MİYON BAĞIMSIZ BÖLÜM 

Bakan Kurum, “81 ilimizde; sosyal donatılarıyla beraber, 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Toplamda, 10 milyon vatandaşımız bu sağlıklı konutlarda, güven içerisinde oturuyor. Şimdi, “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” diyoruz.

An itibariyle ülke genelinde, yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası için pandemi süreci dahil duraksamadan harıl harıl çalışıyoruz. 

KARADENİZ YÖRESİNİN RENKLERİNE UYUMLU OLARAK

Bu noktada şunu hemen ifade etmeliyim. Biz; geçmişle geleceği aynı potada buluşturan, yeşil ile yapıyı kaynaştıran, insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışına sahibiz. İşte bu anlayışla; projelerimizin hepsini, yatay mimariye uygun ve Karadeniz yöresinin renklerine uyumlu olarak tasarladık ve uyguladık.

TRABZON’DA TOKİ 4,5 MİLYAR YATIRIM

Trabzon’da da bu anlayışı terk etmeden; TOKİ başkanlığımız eliyle; toplam yatırım değeri 4.5 milyar lira olan 7.713 konut, 308 dükkân, 10 ticaret merkezini şehrimize kazandırdık. Trabzon Tonya, Ortahisar, Çaykara, Akçaabat ve Of’ta 612 dükkânlı 2 Sanayi Sitesi, 261 konut; 441 işyeri, 4 otel, balık hali, terminal binası yapıyoruz.

Yine Of Sulaklı Mahallemizde 25 işyeri ve cami; Ortahisar İnönü’de 38 konut inşa ediyoruz.

2019’da “ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımızı bırakmama” hedefiyle yeni bir yola çıktık. 100 bin sosyal konut kampanyamızla hedeflerimizi bir üst seviyeye taşıdık.

Bu kapsamda Trabzon Yomra’da 80 milyon lira yatırım değerindeki 511 konut ve 24 dükkânlı ticaret merkezinin yapımını hamdolsun tamamladık, vatandaşlarımıza yeni yuvalarını teslim ettik.

Tabi durmadık! Şalpazarı, Tonya, Merkez, Araklı ve Sürmene’de de 766 yeni yuvamızın inşasına başladık. Çok kısa sürede tüm projelerimizi tamamlayacağız. Heyecanla yeni yuvalarını, dükkânlarını bekleyen Trabzonlu kardeşlerimize armağan edeceğiz.

TRABZON’DA SEL FELAKETİNDE EVLERİNİ KAYBEDENLERE MÜJDE

Biliyorsunuz, Trabzon’da geçtiğimiz yıl bir sel felaketi yaşadık ve 10 kardeşimizi bu afette kaybettik. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Araklı’da da hemen kolları sıvadık. 278 konut ve Ticaret Merkezini şu an tamamlamak üzereyiz. Buradan müjdesini veriyorum, yeni yuvalarımızı Ekim ayında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

TRABZON’DA 2 MİLYAN 700 MİLYON LİRALIK PROJE

Trabzon’da; İller Bankamız eliyle; içme suyundan kanalizasyona, atık su arıtma tesislerinden altyapı çalışmalarına kadar 2 milyar 700 milyon liralık 274 projeyi tamamladık.  

Son 3 yılda; toplam yatırım değeri 351 milyon lira olan hükümet konağından, stadyuma, yurt, okul ve öğretmenevinden kültür merkezi ve kapalı pazar yerine kadar 34 projeyi tamamladık, açılışa hazır hale getirdik. Yine 434 milyon liralık 9 projemiz de devam ediyor.

Araklı’da, Beşikdüzü’nde, Tonya’da ve Merkez’de 200 km kanalizasyon, ve derin deniz deşarjını, yine otomatik katlı otopark yapımını tamamladık.

Ortahisar, Of, Araklı ve Sürmene’de 329 km İçmesuyu ve kanalizasyon hattımızı da hızla inşa ediyoruz.

Trabzon Su Temini Projesi kapsamında, Ortahisar’da tam 565 km uzunluğunda içmesuyu şebeke hattımızı kuruyoruz. İnşallah 27 bin binamızı yapılacak bu şebekeye bağlayacağız.

Yine 135 milyon lira yatırımla, Arsin İçmesuyu ve İçmesuyu Paket Arıtma Tesisimizi yapıyoruz. İnşallah bu projemizi de 2023 yılında hizmete alarak, 3 ilçede tam 45 mahallemizi sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız.

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı çevresinde 45 binada dış cephe sağlıklaştırmasını da tamamladık. 

Araklı’da cephe kaplama, Arsin’de sokak sağlıklaştırmadan Barma Yaylası Projesi’ne; Maçka’da; Güzelyayla -Turnagöl bağlantı yolundan, Şalpazarı’nda sokak sağlıklaştırma, Vakfıkebir’de peyzaj projelerimize kadar onlarca yatırımla; şehrin çehresini baştan aşağı değiştiriyoruz.

Çok yakında; Akçaabat’ta Çarşı Mevkii Sokak sağlıklaştırma; Ortahisar’da Ganita-Faroz arası sahil bandı projelerimizde de adımlarımızı atıyoruz.

UZUNGÖL’DE 2 ETAP EKİM AYINDA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Yine ülkemizin gözbebeği Uzungöl’ümüzde iki etap halinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 1. Etap çalışmalarımızı titizlikle tamamladık. 2. Etap çalışmalarımıza Ekim ayında başlıyoruz. 

81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle, millet bahçelerimizi ilk fidanlarıyla buluşturuyoruz. Ülkemizin her yerinde tam 340 millet bahçesi yapıyoruz. Bugüne kadar; 76 millet bahçemizi tamamladık. 264 millet bahçesine yönelik çalışmalarımıza gece demeden, gündüz demeden devam ediyoruz.

Trabzon’da da; toplam alanı 128 bin m2 olan 3 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Hatırlayacaksınız, Akçaabat Millet Bahçemizin açılışını geçtiğimiz yıl 5 Haziran dünya çevre gününde yapmıştık. Vatandaşımız en güzel şekilde istifade ediyor.

Bugün 2 millet bahçemizi gezeceğiz. Bunlardan biri, 14 milyon liralık bir yatırımla, 33 bin m² alan üzerinde tamamladığımız Vakfıkebir Millet Bahçemiz. İçerisindeki bisiklet ve yürüyüş yolu, gölet, zaman tüneli, spor sahaları, çocuk oyun alanları, millet kıraathanesi ve etkinlik çayırıyla Vakfıkebir Millet Bahçemiz, hakikaten tam bir çevre ve şehircilik şaheseri oldu. 

COĞRAFYA İŞARET BELGESİ ALAN VAKFIKEBİR EKMEĞİNİN… 

Burada bir de tabi, Vakfıkebir Ekmek Müzesi yaptık. Bu müzede 2018'de coğrafi işaret belgesi alan meşhur Vakfıkebir ekmeğimizin yapımı, ziyaretçilere gösteriliyor, anlatılıyor. 

Vatandaşlarımız, hele hele de gençlerimiz, çocuklarımız ekmek müzesinden büyük keyif alıyorlar. Vatandaşımız müzeden sonra, spor ve yürüyüşünü yapıyor, pikniğini yapıyor, çayını içiyor.

AVNİ AKER’DE YAPILAN MİLLET BAHÇESİ

Şimdi de geldik, Şampiyon Trabzonspor’umuzun şanlı tarihine, şampiyonluklarına şahitlik etmiş Avni Aker Stadı’mızın yerine, 26 milyon liralık yatırımla, 67 bin m²’lik alanda yaptığımız millet bahçemize.

TRABZONSPOR HATIRASINI YAŞATMAK İÇİN.. 

Bu projemizi de ziyaret edeceğiz. Proje; Trabzonlu kardeşlerimiz için, milyonlarca taraftarımız için çok özel bir anlam ifade ediyor.

Eski günleri anacağımız, Trabzonspor’un hatırasını yaşatacağımız tribünümüzün bir kısmını bıraktık. Bu Millet Bahçemiz, 400 metrekarelik sentetik buz pateni sahası, 600 metrekarelik 8 kaykay rampası, millet kıraathanesi, restoran, eğlenme ve dinlenme alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, bitki ve ağaçlarıyla Türkiye’deki tüm millet bahçelerinden çok daha farklı bir millet bahçesi olacak.

Şimdi bir yandan Millet Bahçemizin etrafında kamulaştırma yapıyor, bir yandan millet bahçesine bakan binaların cephelerini iyileştiriyoruz. Bunları da tamamladığımızda; sahille şehri ve millet bahçesini buluşturan bir yeşil koridor, yürüyüş koridorunu da Trabzon’umuza armağan etmiş olacağız. Trabzon’un yemyeşil doğasını, ağaçlarını, çiçeklerini şehrin merkeziyle buluşturan, Trabzon’a çok daha özel bir cazibe katacak tüm millet bahçelerimiz hayırlı uğurlu olsun.

Resim

Resim

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap