SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Atatürk’ün yolundan ayrılanların iki yakası bir araya gelmez!

Atatürk’ün yolundan ayrılanların iki yakası bir araya gelmez!

25 Şubat 2022 Cuma - 23:10




Türkiye’de uzun zamandır zamlarla mücadele eden vatandaşın mevcut iktidara güveni artık kalmadı. ‘Zamları meşrulaştıramazsınız’ diyen vatandaş, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluna dönün’ çağrısı yaptı





Uzun zamandır zamlarla mücadele eden vatandaşın mevcut iktidara artık güveni kalmadı. ‘Zamları meşrulaştıramazsınız’ diyen vatandaş, Atatürk’ün yoluna dönün çağrısı yaptı

Türkiye’de Arapsaçına dönen ekonomik çıkmaz, dar gelirlilerin boynunu bükmeye devam ediyor.  İktidarın yüksek faturalar için düzenleme yapacağına artık inanmayan vatandaş, “Her seferinde aynı şeyleri söylüyorlar, laf var ama icraat yok. En büyük hatayı Atatürk’ün yolundan ayrılarak yaptılar” dedi.

Hayat pahalılığından şikayet eden Hatice Karabina, “Geçen ayla bu ay arasında büyük bir fark var. Dört yüz gelen fatura artık sekiz yüz geliyor.  Zaten ekonomik kriz içerisindeyiz bir de üzerine yüksek faturalar gelince bir hayli zorlanıyoruz” dedi. Geçen aya göre iki katı fatura ödediklerini belirten Halime Altunışık, “Tek yaşamamam rağmen oldukça yüksek fatura ödüyorum.  Toplum olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Devletin bunu çözebileceğine artık inanmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Z kuşağının bu ülkeden beklentisinin kalmadığını söyleyen Abdullah Karaduman, “Faturalar oldukça yüksek. Ben 18 yaşındayım, üniversiteye hazırlanıyorum ve bu iktidardan hiçbir beklentim kalmadı. Yurt dışında yaşamayı düşünüyorum” dedi.  Ülkede zam üzerinden zulüm yapıldığını söyleyen Arif Sis, “Gençlerin elindeki telefondan bu ülkenin ekonomik tablosunu çizmeye çalışıyorlar. Bu gençler bizim. Gençleri kazanmalıyız. Kimse konuşamıyor. 57 yaşındayım hiç bu kadar yüksek zamlar görmedim.  Bin beş yüz lira zam alıyorduk iki bin beş yüz yaptılar. Keşke eski maaşlar dursaydı da bu kadar zam yapmasalardı. Düzen bozuldu ama biz bu düzeni kurtaracağız. Bu kadar milleti toplayıp helallik de alamayacaklar. Zelil olacaklar. Harama battılar. Bu milletin ahı bunları yakıp kavuracak” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Zamların dış güçlerle filan alakası yok. Bu tamamen devletin beceriksizliğidir.  Zamanında har vurup harman savurdular şimdi ceremesini biz çekiyoruz. Düşünün halkın yastık altındaki yatırımlarına göz diker hale geldiler. Bundan çare medet umuyorlar ama bu da çare olmaz. Ekonomiyi tamamen çökerttiler. Şu gençlerin hiçbir geleceği yok. Atatürk’ün ilkelerinden ayrıldıkları sürece iki yakaları bir araya gelmez” dedi. Enis Tüfekçioğlu, “19 yaşında bir gencim ve hayattan hiçbir zevk almıyorum. Cüzdanımda sıfır lira, banka kartımda da elli dört lira para var. Bu parayla ne yapılabilir? Mahvolmuş durumdayız. Gelecekten umudum da yok. Maddi imkanım olsa bir dakika durmam bu ülkede” şeklinde konuştu.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap