SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 99. Yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 99. Yıl dönümü kutlandı

15 Eylül 2023 Cuma - 12:01




Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99, yıl dönümü kutlandı.





Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99, yıl dönümü çoşkuyla kutlandı kutlandı.

Trabzon’da 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen programda Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99. Yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler yapıldı.

Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 99. Yıl dönümü kutlandı

Düzenlenen programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından program sonra erdi.

Programda Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon CHP Milletvekili Sibel Suiçmez de yer aldı.


VALİ AZİZ YILDIRIM'DAN ATATÜRK MESAJI

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 99. Yıl dönümü kutlandı

Vali Aziz Yıldırım mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Eylül 1924'te gerçekleştirdiği büyük yurt gezisindeki en önemli duraklardan biri olan Trabzon'u, 99 yıl önce teşrifleriyle onurlandırdığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkenin milli şuurunu, birlik ve beraberliğini pekiştirmek, Trabzonluların Kurtuluş Savaşı mücadelesinde ve vatan savunmasında gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıkları takdir etmek için 1924'te Trabzon'u ziyaret ettiğini vurgulayan Yıldırım, vatan-millet sevgisine dair duyguların bugün de aynı heyecanla yaşanmaya ve yaşatılmaya devam ettiğini, bunun en gerçekçi örneğinin de şehit Eren Bülbül olduğunu aktardı.


Valı Yıldırım, şunları kaydetti: "Mustafa Kemal'i ve Trabzon insanını bu coğrafyada bir araya getiren bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye'nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebediyen yaşaması ideali olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 99 yıl önce şehrimizi ilk defa teşrif etmelerinin yıl dönümü vesilesiyle aziz hatırasını saygıyla yad ediyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap