SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Artık Trabzon’da herkes dolmuş kullanamayacak

Artık Trabzon’da herkes dolmuş kullanamayacak

13 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:38




Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarına devam edildi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarında, dolmuş modernizasyonu ile alakalı önemli kararlar alındı. Dolmuş, taksi ve servislerin uyması gereken kuralların olduğu yönetmelikte en dikkat çeken madde ise eğitim oldu.

Kabul edilen yönetmelik sonrası Dolmuş, servis ve taksi şoförlüğü yapacakların belirlenen süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim programından sertifika alması gerekiyor. Sertifika almayanlar ise bir müddet sonra bu araçları kullanamayacak.

Zorluoğlu yaptığı açıklamada “Dolmuş modernizasyonunu açıkladığımızda hem merkezde hem de Akçaabat’ta esasında bu modernizasyonun kıymetli kısmının bundan sonraki süreçte çıkaracağımız yönetmelik çerçevesinde, ortaya koyacağımız yeni sistem olduğunu söylemiştim. Bu yönetmelikle bunu getirmeye çalışıyoruz. Bir kere bir sistem oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi ilk kez dolmuş, taksi ve servis araçlarıyla alakalı bir insiyatif alıyor. Kuracağımız ekiple bir taraftan standartları koyuyoruz bir taraftan da bu standartlara uygunluğu denetleyebilir imkana kavuşmuş oluyoruz. En önemli değişiklik de eğitim noktasında gerçekleşiyor. Yani önceliğimiz ceza değil eğitim. Tüm şoför esnafımıza yönelik eğitim programını bu yönetmeliğe koyduk. Bu yönetmelik yürürlüğe girdiği andan itibaren şoför esnafımız, Büyükşehir belediyesinden bir sertifika almak zorunda. Bu sertifikayı almayanların bir süre sonra bu araçları sürmesine imkan olmayacak. Dolmuşlarda her gün şoför değişikliği gibi bir durum söz konusu olmayacak.” İfadelerini kullandı. (haber61)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap