SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ankara’dan talimat ile mi yapıldı? Kaya’dan Trabzon’daki oda başkanlarını kızdıracak iddia!

Ankara’dan talimat ile mi yapıldı? Kaya’dan Trabzon’daki oda başkanlarını kızdıracak iddia!

25 Kasım 2022 Cuma - 12:29




CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın kendisi ile ilgili açıklamalarına bugün düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi.





CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, eski İl Başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı. 

Toplantıda CHP'li Ahmet Kaya, özetle şu şekilde konuştu: 

TRABZON’A SÖZ VERİLEN YATIRIMLAR… 

2023 Ulaştırma Bakanlığı kitabı. Yomra’da alt geçit var. Onun dışında Demiryolu ile ilgili 2 tane farklı harita var. Bir tanesi Proje aşamasında hat olarak Erzincan - Trabzon gösteriyor 2053 diyor.. Yaptıkları haritadan da haberleri yok. Erzincan’danİkizdere’ye gelen hat var. İki farklı harita, iki farklı harita.. İki harita arasında bile uyum yok. Trabzon ne bekliyor? Güney Çevre Yolu bekliyor. Bu şehre söz verildi. Buna ilişkin tek cümle yok. Sayın Özer, buna ilişkin tespitler yaptı. CHP iktidarında bu sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Artı Havalimanı ile ilgili tespitler yaptı. Trabzonspor tesislerinin, yıkılarak ya da yerinden kaldırılarak pistin genişletileceğine ilişkin konuşulan meselelere değindi. Bir öneride bulundu. Ya Trabzonspor’a layık olduğu şekilde yeni tesisler yapılır oraya taşınır, ya da farklı alternatifler bulunur. Makul, mantıklı çözümler getirdi şehrimiz adına.. Sonrasında sayın Soylu ve genel siyasete ilişkin bir takım tespitler yaptı. 


O MESELEYE İLİŞKİN BEN DE GİRMEK DUMUNUDA KALDIM


''Bir Ataman konusu var. Yani bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili sayın Ataman ile ilgili yaşadığı meseleye ilişkin bilgi verdi. O meseleye ilişkin bende girmek durumunda kaldım, adım geçiyor. Mecliste oturuyorum, telefonum çaldı. 

Baktım sayın Atilla Ataman arıyor. Zaman zaman görüşürüz. Köylerle ilgili sıkıntı olduğumda ararım, kendisi de yardımcı olmaya çalışır. “Sayın Vekilim, Özgür Özel ne yapıyor” dedi. “Beni rencide eden açıklama yapmış” - “Sayın Özel, hemen ön tarafta oturuyor, gidip sorayım meseleyi öğreneyim” dedim. Gittim Sayın Özel’in yanına. Grup Başkanvekilimiz dediki, “Benim yanıma Gümüşhane’den heyet geld Bu bizim Şalpazarı ve Gümüşhane Kürtün arasında sınır değişikliği ile ilgili meseleyi anlattı” 





Ben bu meseleyi biliyorum. Uzun yıllara sahih… Grup Bşakanvekilimiz de bunun üzerine bu meseleyi açıklayan, sayın Ataman’ın ismi geçmiş.. “Siz bu meselenin neresindesiniz adınız geçiyor” hususunda sorular sordu. Sonrasında ikisi arasında görüşme oldu. Özel görüşme oldu. 

HİÇ ETİK OLMAYACAK ŞEKİLDE

Telefonda ne konuştuklarına ilişkin bilgim yok. Sonrasında sayın Ataman çıktı, hiç etik olmayacak şekilde o görüşmedeki özelleri basın ile paylaştı. Bunun üzerine Grup Başkanvekilimiz geldi burada “madem siz özel görüşmeyi açıkladınız, bana da benim gördüğüm kısımdan anlatmak düşer” 

BASIN TOPLANTISI SIRASINDA BENİ ARAMIŞ

Basın toplantısı sırasında beni aramış. Telefona bakamadım. Toplantı bitince Ataman’a döndüm. 


CANLI YAYINA ÇIKMAK İSTİYORUM

Dediki: “Ben onunla canlı yayına çıkmak istiyorum. Program yapmak istiyorum. Bende Özgür Başkanıma dedim ki, “Sayın Ataman bu açıklamalardan rahatsız olmuş, cevap hakkını kullanmak istiyor.'' Ama bizim Rize programımız var. Rize programımız geç bitti. 

Ekran Resmi 2022-11-25 12.02.35

İSTEDİĞİ ZEMİNDE KENDİSİYLE GÖRÜŞME İSTEYEBİLİR

Belki Özgür bey istediği zeminde kendisi ile görüşmek isteyebilir.  Bu tespit Özgür beyin tespiti değil. 


ÖZGÜR BEYİN OTURDUĞU YERDEN ÜRETTİĞİ MESELE DEĞİL

Bu köylerde yaşayan vatandaşların ve muhtarların bizzat gelip Özgür beye anlattığı mesele. Özgür beyin oturduğu yerden ürettiği mesele değil. Meselenin iki boyutu var. Sınırlar hepimiz biliriz, ya dere yataklarından ya vadilerden alınır. 

DAĞIN YAMACINDAN SINIR ÇEKİLMİŞ

Burada yapılan alan değişikliğinde, bir dağın yamacını düşünün yarısından sınır çekilmiş. 

GARİP UYGULAMA… 


Garip uygulama var. Gerçekten vicdanı sızlatacak uygulama.. Burada dağın yarısı bir köyün, yarısı diğer köyün.  Bunun netleşmesi lazım. Atilla beyin açıklamalarına baktım. 

GÜMÜŞHANE’DEN ALINMIŞ, TRABZON’A DEVREDİLMİŞ BİR KÖY YOK

Gümüşhaneden alınıp Trabzon’a devredilmiş bir köy yok. Evet doğru, fakat yüzölçümde değişim olmuş. Gümüşhane’nin yüzölçümünde azalma olurken, bizimkinde artma olmuş. Size düşen görev bu meselenin açığa, çıkmanız gereken bilgi vermeniz. 

GÜMÜŞHANE PLATFORMU MESAJ ATMIŞ

Gümüşhane Platformu mesaj atmış üyelerine: Bugün 14:30’da Gümüşhane Kürtün Platformu, kendilerine yapıldığını düşündükleri haksızlık konusunda toplantı yapacaklar. Ama öğrendim ki Gümüşhane Valiliği ve iktidarın Gümüşhanetemsilcileri baskı yapmış bu toplantının yapılmasına mani olmuşlar. İzleyelim beraber… Bakalım 14:30’da Gümüşhane kürtün platformu bu toplantıyı yapabilecekler mi? İddia bu, bakalım yapabilecekler mi?”


CHP'li Kaya Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na atılan iftiralara tepki gösterilmemesine de sert tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu'nun da Trabzonlu olduğu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Şiddet Gören Kadın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Yardım İstedi

Trabzon’da ki bazı STK’ların Özel’in açıklamalarına tepki için dün yaptığı basın açıklamalarını hatırlatan Kaya ise, bu açıklamaların Ankara’dan gelen bir talimatla yapıldığını ileri sürdü. 

''İlk olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorduğu soruları hatırlatan Kaya, “Hiç bu meselelerle ilgisi olmayan insanlar açıklama yapmış. Sivil Toplum Örgütü Başkanı yaptığı basın toplantısında, Bizim tepkimiz siyasal tepki değildir diyorlar. Bunu diyen oda başkanı.. Şimdi değerli arkadaşlar siyasi tepki değildir ama bir oda başkanı siyasi açıklama yapıyor. Ve üzülerek söylüyorum: Biraz araştırarak buraya çıktık. Ankara’dan bir telefon Trabzon’da ki oda başkanlarımızı arıyor talimat veriyor? Çıkın açıklama yapın. Talimatla yapılan açıklama.. Soylu’nun makamından gelen, bir talimatla yapılan açıklama nasıl siyasi olmaz. Vicdanları varsa çıksınlar, desinler ki bizi arayan isim Ali Faik Hacıoğlu.. 
Oda başkanlarını arayıp, çıkıp tepki verin arayan Ali Faik Hacıoğlu.. Ali Faik Hacıoğlu, Trabzon’a talimat veriyor bu talimatla çıkıp bazı oda başkanlarımız açıklama yapıyor. Bu açıklamanın siyasal tepki olmadığını söyleyerek açıklama yapıyor. Şehrim adına üzülüyorum. İl BAşkanımız söyledi, o arkadaşlarımızın birinci görevi odaların sıkıntılarını çözmek. Çıkıp birilerinin talimatıyla açıklama yapmak olmadı. Bir çoğu dostum, arkadaşım. Eğer böyle bir şey bizden de giderse lütfen buna alet olmasınlar. Bu düpedüz siyasete alet olmaktır” 

cc2a97ff-d0a2-4a8c-a225-8a842863a738

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap