SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Akçaabat Sahil Parkı törenle açıldı!

Akçaabat Sahil Parkı törenle açıldı!

28 Kasım 2023 Salı - 14:29




Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yeniden restore edilen Sahil Parkı'nın açılışı yapıldı.





Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Sahil Parkı restore edildi. Yapılan çalışmaların ardından Akçaabat Sahil Parkı yeniden açıldı.

Açılışa Trabzon AK Parti Milletvekili Mustafa Şen, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, diğer siyasi partililer ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, açılış seremonisinde açıklamalarda bulundu.

Ekim, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Hepinizin malumu Akçaabat’ın sahili, Karadeniz bölgesinde ilk olma özelliğine sahiptin. Bundan yaklaşık 15 yıl önce Akçaabatlı hemşerilerimizin hizmetine sunulan sahilimizin yenilenmesine gerek duyulmuş ve bu süreci etap etap gerçekleştirdik. Uzun yıllar boyunca yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak noktası olan Akçaabat sahilimiz önemli yer tutmuş. Biz de yapmış olduğumuz yenileme projesiyle birlikte sahilimize de daha güzel bir yine yeşil dokuyu koruyarak, özellikle altyapısında yapmış olduğumuz yeniliklerle birlikte, kamera güvenlik sistemleriyle, doğal gaz dönüşümüyle, zemin iyileştirmeleriyle sahil kısmında sanatsal etkinlikleri yapacağımız antik tiyatrosuyla birlikte, halkın ihtiyacını karşılayacak şadırvanı ve mescidiyle birlikte yaptığımız değişiklikler ve bütünüyle yeşilliğini koruyacak şekilde yaptığımız düzenlemelerle birlikte Akçaabat’ımızda güzel bir projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hemşerilerimize hayırlı olsun.


AK Parti Milletvekili Mustafa Şen ise açıklamalarında," Bu Akçaabat bizim doğup büyüdüğümüz yer. Geldiğimiz günden beri Trabzon’daki çalışmaları takip ediyoruz. Parklar şehirlerin olmazsa olmazlarıdır. Geldiğimiz zaman buralara baktık. İstedik ki biraz daha erken açılsın ama başkanımız ile şöyle konuştuk ‘Kaliteli olsun ama geç olsun, sorun değil.’ Sadece burayla ilgilenmiyoruz tabii ki. Doğuda biraz boş alan var. Orası bir parka dönüştü. Üst kısmı millet parkı oldu. Alt kısmı da öyle olacak. Onu birleştireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Akçaabat Belediyemiz, orayı büyük bir parka dönüştüreceğiz. Buradan Trabzon’a bir raylı sistem gidecek. Onun da kararını çıkarttık.

Milletvekilleri Ankara’da raylı sistemi takip ederler. Akçakale’de tarihi kale vardır. Onun da bir kültür sanat merkezine dönüşmesi için gerekli şeyleri yaparlar. Bitmez. Akçaabat’ın adliyesi yoktur. Olması için çalışırlar. Yaylalar berbat durumda. Oraların estetik bir duruma kavuşması ve önemli turizm destinasyonuna çevirirler. Tüm bunlar maddi şeyler. Fakat şehir ruhu lazım. Bunun için kentte davranış gerekir. Siluetimizin de öyle olması gerekir. Sokaklarımızın standart olması lazım. Bozuk. Dükkanımızın önüne kasa koymayacağız. Yola çöp atmayacağız. Ağacın dalını koparmayacağız. Çimlere basmayacağız. Gibi bir sürü şey gerekiyor.

Akçaabat Sahil Parkı açılıyor /CANLI

Sahil Park’ımızın yenilenmesinin yanında ülkemize kazandırmış olduğumuz bazı projelerden sizlere bahsetmek istiyorum. Özellikle şehrimizin merkezinde yapılan sokak sağlıklaştırması, Ak Camii meydanının düzenlenmesi, Orta Mahalle’deki yeniliklerimiz, Tekel binamızın 5 yıldızlı otele dönüştürülmesi, spor lisesi, Sebat Kulübümüze güzel bir hizmet binası, çiftçimize yönelik yaptıklarımız projeler, üretim tesisinin kurulması, eski belediye binamızın üzerindeki spor salonumuz, Söğütlü’de yaptığımız sentetik halı sahalarımız, küçük sanayi sitesinin kamulaştırma sürecinin devam etmesi, Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız sahil düzenlemeleri, Akçaabat’ı daha ileri taşımak için bu projeleri hayata geçirip işlerimize devam ediyoruz. Akçaabat’ımızı kalkındıracak işler yapmaya devam edeceğiz. Biz söz verdik ve bu projeleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterisi ardından kurdele kesimi ile Sahil Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

HABER: EROL TAŞKIN

Akçaabat Sahil Parkı açılıyor


Akçaabat Sahil Parkı törenle açıldı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap