SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç 'At Gözlüklerinizi Çıkarın'

Ahmet Metin Genç 'At Gözlüklerinizi Çıkarın'

19 Mart 2024 Salı - 17:08




Trabzon Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç olaylı maç hakkında konuştu.





Trabzon Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç'ten olaylı derbi hakkında sert açıklamalar ;

Trabzonspor’umuzun Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada meydana gelen olayları asla tasvip etmiyoruz. Lakin işin buraya gelmesine neden olan olayları detaylı bir şekilde at gözlüklerini çıkarıp görmek gerekir. Karşılaşmadaki hatalı hakem kararlarını, bir grup sporcu ahlakından uzak sözde futbolcuların yargı gerektiren eylemlerini ve 2010-2011’de hakkımızı gasp edenlerin tribünlerimizi kışkırtmasını görmezden gelecek değiliz.

Öncelikle semtinde türlü terör örgütlerinin propagandasına göz yumanlar, bu şehrin insanına, Trabzonspor’umuza ve taraftarlarımıza asla terörist muamelesi yapamaz, yapmaya da kalkamaz. Özellikle sosyal mercilerde Trabzon’umuz adına Milli Güvenlik Sorunu yakıştırması yapanlar, semtlerinde açılan terörist başı pankartlarına baksınlar! 

Unutulmasın ki terörist siyasetinin giremediği ve giremeyeceği kenttir Trabzon. Bu şehrin her köşesi şehitlerimizin isimleri ile süslenmiştir. Herkes haddini bilecek! Kimse gerçekleştirdiği terbiyesizliğe bu şehri ve bu şehrin insanını meze etmeyecek!

Geçtiğimiz hafta başlayan algı operasyonları ile birlikte, saha kenarında ve maç sonunda ben onlara sporcu demekten utanıyorum tamamen tetikçi hüviyetinde yaptıkları el kol hareketleri  ile taraftarlarımızın sinir uçlarına dokunmuş ve tansiyonu bile bile yükseltmiştir. 

Tabi ki taraftarımızın bu kışkırtmalara yenik düşüp sahaya girmesi kabul edilemez. Futbol disiplinine aykırıdır. Sahaya giren seyirci gerekli maç cezalarını almalıdır, alacaktır da. 
Fakat sadece seyircimiz değil kanun önünde eşitlik gereğince herkes yaptığı eylemin karşılığındaki cezayı ayrıcalık görmeksizin almalıdır. Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen taraftara yumruk ve ölümcül nitelendirilebilecek şekilde tekme atan futbolcuların hakkında gerekli soruşturma başlatılarak en ağır cezanın alınması noktasında yaşanan tüm süreci dikkatli bir şekilde takip edeceğiz. 

Dileğimiz şudur ki sayısız spor müsabakalarına, kardeşlik maçlarına sportmence ev sahipliği yapmış Trabzon’umuza bir daha söz konusu yakıştırmalar yapamayacak caydırıcılıkta cezai kararlar verilmesi ve Türk Futbolu ‘nun böyle yanlış hakem kararları ve tetikçi sporcularla kirletilmemesidir.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap