SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Afiyet olsun Türkiye

Afiyet olsun Türkiye

Karadeniz Özel

05 Nisan 2022 Salı - 11:54




Vatandaşa bir darbe de Ramazan’da geldi… İftar sofrasının aylık maliyeti 4 bin lirayı geçti..





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Karadeniz sahaya indi, iftar sofrasının maliyetini kalem kalem hesapladı… Fiyatların iki katına çıktığı şu günlerde 4 kişilik bir ailenin günlük iftar sofrası maliyeti 150 liraya dayandı

Türkiye’de bitmek bilmeyen ekonomik kriz insanları yeni yeni türküler yaktırmaya başladı.  ‘Bayram Gelmiş Neyime, anam anam garibem’ türküsünü günümüze uyarlayan halk, ‘Ramazan gelmiş neyimize, elde yok avuçta yok, garibiz’ diyor şimdilerde. Domates 30 TL, salatalık ise 20 lirayı aştı. Vatandaş, alışveriş için çıktıkları evlerine elleri boş dönüyor. Durumu isyan eden halk, “Nasıl geçecek bu Ramazan bilemiyoruz” diyor.

Ramazan ayında 4 kişilik bir ailenin iftar maliyeti son gelen zamlardan sonra haftalık bin liraya yaklaşırken, aylık 4 bin civarında bir para ediyor. Asgari ücretin 4.253 lira olduğu ülkemizde, 4 bin lirayı gıdaya harcayan halk nasıl geçinecek? Biberin 30 fasulyenin 40 liraya dayandığı Türkiye’de alım gücü yerlerde seyrederken; gariban halk daha ne kadar dayanacak, bilemiyoruz.

Ülkede dar gelirlilerin mutfağına ateş düştüğünü belirten Emekli Öğretmen Turgut Bey, “Gıda fiyatları da Pazar fiyatları da aşırı yüksek. Evimizin ene temel ihtiyaçlarını almakta dahi zorlanıyoruz. Bizim ülkemizde Ramazan ayı gibi mübarek bir ayı da fırsata çevirenler var. Herkes cebini biraz daha fazla doldurma derdinde. Gariban ne yapsın? Evine bir kilo sebze-meyve alamayanlar var. Herhalde ölmemizi istiyorlar. Hiçbir çare, hiçbir çözüm bulunamadı veyahut bulunmak istemiyor. Bu millet ne yiyecek? İftarını neyle açacak düşünen yok. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap