SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 61 ilden 700 muhtar Trabzon'da bir araya geldi

61 ilden 700 muhtar Trabzon'da bir araya geldi

07 Aralık 2023 Perşembe - 10:47




Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” isimli çalıştay gerçekleştirildi.





Trabzon’da Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” konulu çalıştay düzenlendi. 61 ilden 220 muhtarın katıldığı çalıştayda, muhtarlar projeleri ile ilgili fikir alışverişi yaptı. Muhtarlar 24 masada 24 farklı konuyu değerlendirdi. Çalıştayın ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın teşrifiyle muhtarlara akşam yemeği organize edildi. Yemeğe, Turan’ın yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile yaklaşık 700 muhtar katıldı. 

ATAMAN: MUHTARLAR MECLİSTE OLMALI

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman gecede yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; “Önümüzdeki dönemde muhtarların belediye meclis üyesi olması gerektiğini ifade ediyorum. Büyükşehir'e meclis üyesi vermesi gerektiğini ve bunun da Türkiye açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yoksa işin hamaset tarafı kolay, hepimiz aynı şeyleri söyleyebiliriz. Ama hem Büyükşehir'i yönetmek hem kurumları yönetmek adına taşın altına muhtarlarımız da elini koyar, imkanları da görmüş olurlar. Bu sadece büyükşehirlerle sınırlı değil, il özel idareleri ve il genel meclisinde de aynı sayıda üyenin yer alması gerektiğini düşünüyorum. Mahallede seçtiğimiz muhtarların bu şekilde sistemin içerisinde yer alarak, doğru yerde olacaklarına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği kıymeti, ‘Onlar benim mesai arkadaşım’ deyip, baş tacı etmişliğine karşı sağda solda yapılan eleştirel lafları Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak şiddetle reddediyorum. Hak ettiğinizin çok daha fazlası olduğunu biliyorum. Sabahtan beri telefonum çaldığında hiçbir muhtar kendisi için bir şey istemiyordu. Doğal olarak bunu fazlasıyla hak ettiğinizi düşünüyorum. Bu hususun altını çizmek istedim. Türkiye Yüzyılı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızın dava ve yol arkadaşları olduğunuzu, Türkiye'nin her yerinden, doğusundan, güneyinden, Hakkari'den, Mardin'den, Erzincan'dan gelen herkes başımızın tacıdır. Un biher hatin, serseran ser çavan hatın, ehlen ve sehlen, hoş geldiniz. Bu memleket Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'i, Abaza'sıyla hep birlikte bu memleketin hep birlikte asli unsuruyuz. Türkiye'nin T'si Trabzon'dan hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi. Başkan Vekili Ataman'ın konuşması büyük alkış aldı. 

AKTÜRK: BAŞKAN ZORLUOĞLU, MUHTARLARA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETLE DAVRANDI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, konuşmasının başında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı; “Bu toplantıda olmasını çok istediğimiz Başkanımız Zorluoğlu’na geçirmiş olduğu rahatsızlıktan ötürü Allah’tan şifa diliyorum. Sizlere belediye başkanımızın selamlarını iletiyorum. Başkan Zorluoğlu şartsız koşulsuz muhtarlarımızın isteklerini yerine getirmiş bir başkandır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizlere gösterdiği hassasiyeti Sayın Başkanımız Zorluoğlu bize aynı şekilde Trabzon’da göstermiştir” ifadelerini kullandı.

AKTÜRK: HALKIMIZI DİNLER DEVLETİMİZE ANLATIRIZ

Aktürk, konuşmasının devamında “Muhtarlık kurumumuz sadece yol, duvar değil, mahallenin bütün sorunları, eğitimi ve yaşam şekli ile muhtarların her alana dokunması gerekiyor. Ülkemizin 7 bölgesinden muhtarlarımız bir araya gelerek fikir birlikteliği yapıyor. Birlikte neler yapabiliriz, nasıl daha başarılı olabilirizi istişare ettik. Çalıştayımızın sonucu ilgili mercilere giderek, sonucu takip edeceğiz. Biz rica makamıyız. Halkımızı dinler, devletimize anlatırız. Devletimizle yol yürürüz. Bu toplantımız rol model olacak. Muhtarlarımızın bilgi birikimlerini halk ile devlet arasında daha profesyonel ve verimli oluşması için toplantılarımızı başlattık. Hep beraber devam edeceğiz. 50 bin 412 muhtarımızın ışığı ile aydınlık günlere yürüyoruz. Her birimiz dünyaya bedel olsak da sadece birlikte var olabiliriz. Çalışmalarımız devletimiz ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

YILDIRIM: VATANDAŞIN DERDİYLE DERTLENİYORLAR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, muhtarların  toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşları olduğunu belirterek, “İnsan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmezdirler. Devletimizin vatandaşa uzanan en sıcak elidir. Vatandaşa hizmet yolundaki ehemmiyeti ilk günkü gibi devam ediyor. Her türlü talebin yerine getirilmesinde ter akıtan, vatandaşın derdiyle dertlenirken, devletimizin de her zaman yanında yer alıyorlar. Muhtarlık, insanlık ve hizmet odaklı anlayışı ile halkımızın refah seviyesini yükseltme ve hayat kalitesini artırmak için de vazgeçilmezdir. Vatandaşımız nezdinde çalınacak ilk kapı muhtarlarımızındır” dedi. 


 

TURAN: TRABZON ÖNCELİKLİ VE ÖZEL BİR ŞEHİR 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Muhtarlarımız, milletin sesi, devletin nefesidir. Trabzon öncelikli ve özel bir şehir. Trabzon tarihte de hep özel olmuş kıymetli bir kentimiz. 20 yıldır Türkiye’de büyük dönüşümleri hayata geçirmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızı hiç yalnız bırakmayan, onunla yol yürüyen bir kent” dedi. 

TURAN: MUHTARLAR ZİNCİRİN EN ÖNEMLİ HALKASI 

Muhtarlığın çok özel bir görev olduğunu dile getiren Turan, “Muhtarlık kökleri tarihte olan özel bir müessesedir. Tepedeki Cumhurbaşkanımızdan, muhtarımıza kadar zincirin halkasını temsil ediyoruz. Bu zincir ne kadar sağlamsa o kadar güçlü ve kuvvetli oluruz. Görevin küçüğü büyüğü olmaz. Seçilmiş Cumhurbaşkanımızla yol yürüyen muhtarlarımız zincirin önemli bir halkasıdır. Muhtarlık Türk toplumuyla özdeşleşmiş özel bir kurumdur. Başka ülkelerde muhtarlık yoktur. ‘Muhtarlık kaldırılsın, yetkileri kısıtlansın’ denildi. Muhtarlığımızı kapatmayı bırakın, büyütmek için çalıştık. Muhtarlık bizim için evrak alınan, imza atılan yer değil. Danışmanlık, arkadaşlık, kardeşliktir. Muhtarlara hiçbir zaman mühür basıcı, evrak alıcı olarak bakmadık. Eksiğimiz olabilir, muhtarlara bakış açımızı ve niyetimizi kimse sorgulayamaz. Muhtarlık kıymetli bir sıfattır. Seçimden seçime değil, ölünceye kadar alınan bir sıfattır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarımıza çok hassas davranıyor. Külliye’de 52 muhtar buluşması yapıldı. Bunu çok önemsiyorum. Teknoloji gelişti. Hiçbir teknoloji muhtara tercih edilemez. Teknoloji ile muhtarlarımız da güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap